NKC '51

NKC ’51 stelt klassebehoud veilig in de Overgangsklasse

Zaterdag stond voor NKC ‘51 de laatste en tevens belangrijkste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Er moest aangetreden worden tegen Wit-Blauw in Kampen. Bij een winstpartij van NKC ‘51 en verlies van concurrent Tweemaal Zes, speelt NKC ‘51 nog play-offs om promotie naar de Hoofdklasse. Mocht NKC ‘51 niet weten te winnen, dan speelt het tegen DOS Kampen om klasse behoud. Daarbij komt wel dat Wit-Blauw moet winnen met meer dan vier doelpunten verschil in verband met het onderling resultaat. Met een volle supportersbus reisde NKC ‘51 vol goede moed af naar Kampen. Zowel NKC ‘51 als Wit-Blauw wisten dat de belangen erg groot waren en maakten zich op voor een harde strijd om de punten. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo E.T. Talstra en F. Bruining.

Dat beide scheidsrechters niet veel toelieten werd in de eerste minuut al duidelijk. Geregeld ging de bal op 2,5 meter. Beide ploegen wilden veel strijd leveren, maar dit werd snel kort gehouden. Qua score ging het tot aan 2-2 gelijk op, waarna NKC ‘51 een gaatje wist te slaan naar 2-5. In tegenstelling tot vorige week speelde het de ploeg van Gert Schorn ditmaal met veel energie en werklust. Verdedigend werd Wit-Blauw goed onder controle gehouden, maar toch hielden vooral de spitsen Wit-Blauw in de wedstrijd. Wit-Blauw wist weer aan te haken bij 5-6 waarna NKC ‘51 het stokje weer overnam en het verschil naar drie bracht, 5-8. Wit-Blauw liet goed zien dat NKC ‘51 niet mocht verslappen. Verdedigende fouten werden afgestraft en binnen enkele minuten waren beide ploegen weer in evenwicht, 8-8. Tot aan 11-11 werd de korf om en om gevonden en vlak voor rust was NKC ‘51 bij machten om een tandje bij te schakelen en een voorsprong te nemen over verschillende schijven. NKC ‘51 bepaalde de ruststand op 12-15.

De tweede helft begon NKC ‘51 met dezelfde goede energie als de eerste helft, in de rug gesteund door de vele meegereisde supporters. Voor het eerst werd het verschil naar vier gebracht, 13-17. In tegenstelling tot de eerste helft lieten de scheidsrechters nu meer toe waardoor er veel harde duels uitgevochten werden. Zowel Wit-Blauw als NKC ‘51 leken hier niet vies van te zijn en zo ontstond een mooie strijd. NKC ‘51 bleef stabiel spelen en liep uit naar 15-20, hiermee leek het verzet en geloof van Wit-Blauw in een overwinning gebroken. Bij NKC ‘51 ging het in de eindfase aanvallend moeilijker en gaf Wit-Blauw nog de gelegenheid om dichterbij te komen, 19-21. Echter was het voor Wit-Blauw te laat voor een slotoffensief. Daniël Ding gooide de wedstrijd definitief in het slot door de 19-22 te noteren. Het laatste doelpunt was voor Wit-Blauw, eindstand 20-22. Een zwaarbevochten maar zeer verdiende overwinning voor NKC ‘51, waardoor klassebehoud is veilig gesteld in de Overgangsklasse.

Nadat het nieuws van het verlies van Tweemaal Zes binnenkwam, was bekend dat NKC ‘51 voor promotie mag gaan spelen in een tweeluik tegen DOS uit Westbroek. De eerste ontmoeting is komende zaterdag 9 april in het Ravijn in Nijverdal, aanvang 16:30 uur.