Slap gelijkspel helpt TVC niet

Het eerste elftal van TVC ’28 kwam ook tegen Tubantia niet goed uit de verf. Van het spelbeeld van voor de winterstop, met als beloning de officieuze titel van ‘herbstmeister’, lijkt niet veel meer over te zijn.

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl

Het gelijkspel van zondag tegen Tubantia past in de rij van de afgelopen drie wedstrijden zonder overwinning. In de rust stond de eindstand al op het bord.

Tubantia had in de eerste helft ook het beste van het spel. Vooral ‘de nummer twee’ speelde slim tussen de linies en wist het spelbeeld en baltempo te bepalen. En dat leidde, na eerst nog een bal op de kruising door TVC, verdiend tot de 0-1 van Tubantia. Van deze achterstand leken de spelers van TVC ’28 niet wakker te worden. Het baltempo bleef laag, duels werden onnodig verloren en uitgespeelde kansen waren schaars. De 1-1 werd in de 36e minuut uit een indirecte vrije trap gescoord wegens hands door Tubantia. Kelvin Stopel wist met een strakke kopbal het net te raken.

De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden. TVC ging te veel mee in het spel van Tubantia en kon geen vuist maken. Het venijn kwam meer van de bank van TVC ’28. Ondanks hun aanwijzingen en nog een schot op de paal van Wessel Hofste in de laatste minuten van de wedstrijd bleef de stand 1-1 op de borden staan. Met dit gelijkspel raakt de koploper Rohda Raalte verder uit zicht. TVC zakt met een wedstrijd minder gespeeld naar de zevende plaats op de ranglijst. Om dit seizoen en de officieuze titel van ‘herbstmeister’ nog enige glans te geven is er veel werk aan de winkel.