NEO loopt tegen Schalkhaar tegen eerste nederlaag aan

In een wedstrijd van net niet heeft NEO zondag voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. Niet dat tegenstander Schalkhaar beter was, maar de gasten benutten wel twee kansen, terwijl NEO twee grote kansen en een handvol kleinere niet wist te verzilveren.

NEO startte de wedstrijd zonder de geblesseerden Jochem Stam en Coen ten Tusscher en tot overmaat van ramp viel Mauro Lohuis al na een minuut of twee uit met een liesblessure. Bas Spenkelink verving hem. Dat nam niet weg dat NEO eigenlijk de hele eerste helft de bovenliggende partij was. Schalkhaar speelde erg compact en geconcentreerd en kwam er in die fase slechts mondjesmaat uit.

Zeeën van tijd

Het veldoverwicht leverde NEO via Stef Rompelaar twee grote kansen op, nadat de jonge spits na vier minuten ook al in het zijnet had geschoten. Na ruim tien minuten werd zijn schot op wat rare manier door doelman Lukassen met de voeten gekeerd, maar de kans na een kwartier had een goal op móeten leveren. Prachtig bediend door Max Brunninkhuis had Rompelaar zeeën van tijd oog in oog met Lukassen, maar hij schoot recht op de goalie. Schalkaar kreeg in de fase twee kansen op een doelpoging. De eerste werd verijdeld door Frank Valley, bij de tweede was de interceptie van Wessel Bom hard nodig, voordat Milan te Riele in kon schieten.

Tussen de palen

Nadat Stef Rompelaar een afgeslagen hoekschop wat wild naast schoot was de laatste mogelijkheid voor de bezoekers. Na een hoekschop schoot te Riele over. 0-0 bij rust derhalve en daarmee deed NEO zich eigenlijk wat te kort. Al na een kleine vijf minuten in het tweede bedrijf sloeg Schalkhaar toe. Een aanval over rechts werd gevolgd door een voorzet van Luc ter Mate die de volledig vrijstaande David Klopman bereikte die van dichtbij geen probleem had Thijs Terhalle te verschalken: 0-1. De eerste bal tussen de palen leverde derhalve meteen een goal op, over effectiviteit gesproken.

Slordigheden

NEO moest in de achtervolging, deed dat met veel inzet, maar ook met heel veel slordigheden, waardoor Schalkaar slechts af en toe echt in de problemen kwam. Twee kopballen van Stef Rompelaar waren te zwak en een makkelijke prooi voor Lukassen en ook Rick ten Tusscher kreeg nog een beste schietkans uit een ingooi, maar hij zocht het doel te hoog. Een paar andere kansrijke aanvallen werden afgesloten door foutieve eindpasses, passend bij het slordige spel van deze middag.

Kleine mogelijkheden

In het laatste deel van het duel probeerde NEO het op een steeds opportunistischer manier en het werd duidelijk dat dat niet manier is waarop het team grote successen zal boeken. Het leverde wel een paar kleine mogelijkheden op, maar de bal viel meerdere malen net niet goed. Een minuut of vijf voor afloop gooide Schalkhaar nog wat zout in de Bornse wonden. Milan te Riele sloot een aanval over links goed af met een geplaatst schot in de verre hoek: 0-2.

Spannende afdeling

Resumerend kunnen we vaststellen dat NEO niet haar beste dag had op deze koude zondag en daarvan profiteerde Schalkhaar meedogenloos, zonder dat de ploeg uit Salland zelf een wereldprestatie neerzette. Lopende een seizoen zul je altijd dit soort duels tegenkomen, maar als het moment daar is, is dat altijd zuur. Door de winstpartij van Bon Boys tegen Achilles ’12 kwam de ploeg uit Haaksbergen op gelijke hoogte met NEO en pakte en passant de tweede periodetitel. De tweede klasse blijkt ook dit jaar een spannende afdeling.

Komende zondag wacht NEO opnieuw een pittige opdracht. In Enschede is Suryoye-Mediterrano de tegenstander. De ploeg van Paul Krabbe is de laatste weken in goeden doen, won bijvoorbeeld van Barbaros en Schalkhaar en leek ook Grol te verslaan. Suryoye scoorde in Groenlo in blessuretijd namelijk de 2-3, maar na 100 minuten stond er toch 3-3 op het scorebord.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer