Ondertal Sportlust Vroomshoop strijdend ten onder tegen SDOL

Om de goede overwinning op Heeten van vorige week een passend vervolg te geven, mocht Sportlust Vroomhoop proberen om ditmaal SDOL te verslaan. Echter werd in de beginfase al duidelijk dat SDOL een geduchte tegenstander is, want Sportlust had moeite om in het spel te komen.

De teams waren aan elkaar gewaagd en er werden weinig kansen gecreëerd. Na dertig minuten spelen moest SDOL op voorsprong komen nadat de spits de doelman wist te omspelen maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Vijf minuten later wist SDOL de score alsnog te openen, nadat de ploeg in het zadel werden geholpen door een te korte terugspeelbal.

Ongelijke strijd

Het tegendoelpunt werd slecht verwerkt want enkele minuten later moest Sportlust met tien man verder, nadat Gijs Kleinheerenbrink een rode kaart gepresenteerd kreeg. Nog voor rust kreeg Sportlust in persoon van Dinand Hankamp de kans om de score gelijk te trekken, maar de doelman keerde zijn inzet terwijl de rebound van Toon van Dam onderweg werd geblokt. Kort na rust kreeg Toon van Dam nogmaals de kans om tot scoren te komen, maar zijn inzet ging naast. Waar het met tien man al lastig was, werd het even later een volledig ongelijke strijd nadat ook doelman Frank Dubbink met een rode kaart het veld moest verlaten. Dit na een onnodige opmerking richting de scheidsrechter.

Wedstrijd beslist

Ondanks dit ondertal vocht Sportlust zich bewonderenswaardig terug in de wedstrijd en in de 64e minuut wist men zelfs de gelijkmaker te scoren. De scheidsrechter negeerde een terecht vlagsignaal voor buitenspel en in het vervolg van de aanval kreeg Sportlust een penalty toegewezen, welke goed werd binnengeschoten door Coen Sickman. Echter wist Sportlust de gelijke stand niet vast te houden en enkele minuten later kon SDOL een van de spaarzame kansen te verzilveren. Diep in de blessuretijd volgde ook nog de 1-3 waarmee de wedstrijd beslist was.

Aankomende week speelt Sportlust vanwege een wijziging in het programma maar liefst tweemaal tegen het elftal van Broekland. Donderdag staat om 20.00 uur de inhaalwedstrijd in Vroomshoop gepland en op zondag 10 april wordt er gespeeld in Broekland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer