Apollo 8

Apollo 8 verliest in spannende vijfsetter

Op zaterdag 2 april speelde Apollo 8 haar voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie. In Apeldoorn werd in vijf sets verloren van Dynamo.

Apollo 8 heeft zich al geplaatst voor de kampioenspoule om het landskampioenschap. Voordat die strijd begint moet Apollo 8 nog twee wedstrijden spelen in de reguliere competitie. Op zaterdag 2 april speelde de Bornse eredivisionist tegen Dynamo uit Apeldoorn. Het team van Thijs en Bart Oosting begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg had veel moeite met de servedruk van de bezoekers. De winst ging eenvoudig naar Apollo 8 in 13-25. De tweede set was een stuk spannender en de thuisploeg wist de set over de streep te trekken (25-22). Ook de derde set ging nipt naar Dynamo (25-22). Apollo 8 rechtte de rug en kwam in de vierde set goed terug en won overtuigend (17-25). In een spannende vijfde set had Apollo 8 wat pech met de beslissingen van de scheidsrechter, ook werden de punten niet op de belangrijke momenten gemaakt.  De winst ging met 17-15 naar de thuisploeg waardoor Apollo 8 slechts één punt aan de wedstrijd overhoudt.

Goed begin

‘We begonnen de wedstrijd met goede servedruk waardoor we het Dynamo passend en aanvallend  moeilijk maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde maakten we zelf eigen fouten en wisten we, mede door een sterk verdedigend Dynamo, niet snel genoeg te scoren. Dit resulteerde in een teleurstellende 3-2 nederlaag. Nu de koppen omhoog, nog één wedstrijd te gaan en dan de start van de kampioenspoule’, vertelt speelster Jette Kuipers.

Wisselend spelbeeld

Thijs Oosting: ’We hebben zaterdag met een gehavend team in een wedstrijd met wisselend spelbeeld slechts één punt gepakt tegen Dynamo. De eerste en de vierde set gingen met veel overtuiging naar ons. De tweede, derde en vijfde nipt naar de thuisploeg. Door het zelf niet af te maken op belangrijke momenten en door besluiten van de scheidsrechters verloren we de tweede en vijfde set. Woensdag spelen we de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Een week later starten dan eindelijk de kwartfinales in de strijd om de landstitel’.