Vroomshoopse Boys trekt tegen ZVV De Esch opgaande lijn door

Op het regenachtige sportcomplex De Bosrand speelde Vroomshoopse Boys op dinsdagavond 5 april tegen De Esch uit Oldenzaal. De bezoekers staan bekend om hun doorgaans goede organisatie. Onlangs werd op verdiende wijze koploper Quick ’20 in de stadsderby knap op 0-0 gehouden.

Vroomshoopse Boys begon tegen ZVV De Esch, waar het drie dagen daarvoor tegen Be Quick Zutphen mee was opgehouden, aanvallend dus. In de vierde minuut werden die offensieve intenties al beloond. Middenvelder Léon Dogger schoot een vrije trap via een verdediger van de gasten in het doel: 1-0. Na deze droomstart bleef de thuisploeg waar het kon aanvallen en er kwamen doelrijpe kansen. In de 23e minuut bracht rechter spits Ernst-Jan Heideman medeaanvaller Juliën Derks in vrije schietpositie. De inzet werd nog net van de doellijn gehaald.

Léon Dogger – Foto: Annelies Gombert

Uitermate solide

Tien minuten later was het opnieuw Juliën Derks, die deze keer van afstand uithaalde. De keeper van De Esch stopte het schot op fraaie wijze. ZVV De Esch loerde op de counter, maar de Boys-verdediging met de teruggekeerde centrale verdediger Patrick Drenthen speelde weer uitermate solide. Er werd nagenoeg geen kans weggegeven aan ZVV De Esch. In de 37e minuut was er eindelijke een schietkans voor de bezoekers, maar de attente Boys-doelman René Kok was op zijn post. Zo werd er gerust met een verdiende 1-0 voorsprong voor Vroomshoopse Boys, dat in de tweede helft de toon aan bleef geven. In de 54e minuut gaf Ernst-Jan Heideman een prima pass aan Levi Aitink, die de bal net niet voldoende kon controleren om doeltreffend uit te halen. Twee minuten later was er weer een assist van Ernst-Jan Heideman en kopte Jos Hutten de bal net over.

Zwakke afspiegeling

Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman wisselde in de 68e minuut maar liefst drie spelers van de Boys. Het drietal Ernst-Jan Heideman, Jos Hutten en Levi Aitink ruimde het veld voor Bert Verschoor, Ton Kunst en Jordy Harms. De thuisploeg bleef de wedstrijd onverminderd controleren en had nog kunnen uitlopen. Bet Verschoor schoot rakelings over het doel en Ton Kunst kopte vrijstaand over het doel van ZVV De Esch. Arbiter Rik Steen uit Wierden floot af bij een 1-0 stand, die feitelijk een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding was. Op het door de voortdurende regenval zware veld was weer op knappe wijze de nul gehouden door de Boys, dat kan bogen op een ijzersterke verdediging. Iedere speler in het team toont een hartverwarmende werk- en vechtlust. Die gedrevenheid heeft de Boys naar de zesde plaats en in feite naar de subtop van de 2e Klasse H van het district Oost gebracht.

Jan-Peter Jonkman – Foto: Annelies Gombert

Zaterdag aanstaande wordt in Zwolle aangetreden tegen Be Quick’28, dat derde staat en met een wedstrijd minder gespeeld een voorsprong van drie punten op Vroomshoopse Boys heeft. Wie weet wat er in het restant van de competitie nog meer in het vat zit voor de blauw–gele formatie, die nu echt op stoom komt.