Den Ham verslaat koploper

Het zat er al een paar weken aan te komen. De nog ongeslagen status van koploper Quick ’20 in de 2e Klasse stond onder druk. Al een paar keer had de ploeg uit Oldenzaal gelijk gespeeld, dus de koppies waren niet meer helemaal scherp. Trainer Weghorst daarentegen, met een verleden in de buurt van Oldenzaal, had de Hammer ploeg op scherp gezet.

Duidelijk met een versterkte verdedigende opdracht kwam Den Ham in het veld. Thomas Remmink en Kevin Ruiterkamp, normaal startende aanvallers, bleven op de bank.

100e competitiedoelpunt

De eerste twintig minuten was Quick ’20 de bovenliggende partij. Mooi aanvalsspel, vloeiende balbehandeling en goed positiespel, één keer raken, de Hammer verdediging moest alle zeilen bijzetten. Na twaalf minuten was het na zo’n mooie combinatie dan ook ineens 0-1 voor Quick, door een doelpunt van Lennart Jansen. Daarna ging Quick ’20 wat achterover leunen en rook Den Ham zijn kansen met snelle uitvallen. Daarbij stond Buitenhuis nogal eens aan het begin van de aanvallen. In de 21e minuut scoorde dezelfde Buitenhuis zijn 100e competitiedoelpunt toen hij een door hemzelf genomen afgeslagen hoekschop met zijn linkerbeen in de uiterste hoek krulde achter doelman Meijer. In de 27e minuut een mooie kans van Luuk Kuiper op een pass van Buitenhuis.

Ongekende weelde

De ruststand was dus 1-1. Na de rust kreeg Quick in de 54e minuut nog een dot van een kans maar dat was zowat het enigste wapenfeit van de Oldenzalers in de tweede helft. In de 61e minuut een pass van Buitenhuis naar de op links opgekomen Jelmer Bolks die vervolgens aflegde op Michiel Schurink. Van af links, gedragen door de wind, krulde de bal wederom achter doelman Meijer, die deze middag even niet meer wist hoe die het had. Slechts acht minuten later was het Buitenhuis zelf die op de linkerkant werd aangespeeld. Zijn bekeken voorzet kwam voor de voeten van Luuk Kuiper en opnieuw moest doelman Meijer zijn visakte gebruiken om de bal uit het net te halen. Een ongekende weelde voor Den Ham en een situatie voor Quick ’20, die ze dit seizoen nog niet hadden meegemaakt.

Quick kwam nog wel terug op een 3-2 stand door een benutte strafschop van Zwienenberg in de 70e minuut, na een overtreding van Bolks binnen het strafschopgebied. Daarna was het even billen knijpen voor de Hammenaren. Toch had Den Ham via Kuiper, Ruiterkamp en Schurink nog prima kansen om de voorsprong te vergroten, maar mocht het doelman Ekkel danken die in de 93e minuut nog de gelijkmaker wist te voorkomen. Den Ham had een prima begin van deze zaterdag waarop in het clubhuis een vrijwilligersavond werd georganiseerd, terwijl de spelers van Quick ’20 wel eens in betere stemming aan het carnaval zullen zijn begonnen. Geen Hammenaar die daar echter om maalde.