VV Manderveen nu ook officieel periodekampioen

VV Manderveen heeft zich donderdagavond zonder zelf te spelen verzekerd van een plek in de nacompetitie. De 1-0 overwinning van concurrent FC ‘t Centrum op VV Haaksbergen was bij lange na niet voldoende om de ploeg van Thijs Masselink het periodekampioenschap nog te ontnemen.

Het restant van een eerder gestaakte wedstrijd moest in Enschede worden uitgespeeld. Halverwege februari werd de wedstrijd bij een 1-0 tussenstand in de 82e minuut onderbroken en niet hervat. In de resterende acht minuten moest de thuisploeg vijf doelpunten goedmaken om zich op doelsaldo het periodekampioenschap toe te eigenen, wat onmogelijk bleek. Het bleef 1-0.

Het is voor VV Manderveen voor het eerst sinds het seizoen 1990/1991 dat het een periodekampioenschap weet te veroveren. De koploper kan zich nu volledig focussen op het behalen van het kampioenschap in de vijfde klasse A.