Manderveen buigt 2-0 achterstand om en wint nipt

VV Manderveen heeft in Salland drie uiterst moeizame punten gepakt tegen Vilsteren. Het leek na 75 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar draaide de wedstrijd om in een 2-3 overwinning.

Het eerste half uur leverde weinig spektakel op. Vilsteren was stug, gaf weinig weg en probeerde soms aan de andere kant tot gevaar te komen. Manderveen kon pas in het laatste kwartier van de eerste helft de weg naar het doel vinden. Het kwam echter niet verder dan een aantal schoten van Joris Wesselink en Jorn Heidkamp.

Na de rust was het Manderveen dat probeerde aan te zetten, maar Vilsteren dat de score opende. Het zorgde ervoor dat Manderveen alsmaar meer moest aanzetten en veel kansen kreeg, zonder succes. In de 70e minuut werd de achterstand voor de Manderveners nog groter. Via een afstandsschot maakte Vilsteren de 2-0. Vilsteren verdedigde met hand en tand en kreeg een rode kaart. De intussen ingevallen Thomas Steggink moest de meubelen redden voor trainer Thijs Masselink en dit pakte uit zoals gehoopt. De spits schoot uit de draai raak in de benedenhoek. Even later was het de andere invaller Maik Huzink die de bal met zijn linker in de kruising krulde.

Met nog een minuut of vijf op de klok maakte Jorn Heidkamp de comeback compleet door de winnende treffer binnen te jagen. Hij kwam door op links en schoot hard raak in het dak van het doel. De koploper kwam niet meer in de problemen in de laatste minuten van de wedstrijd. Manderveen heeft een paasweekend vrij van voetbal en speelt over twee weken de topper tegen DTC, dat slechts één punt minder heeft.