Apollo8

Apollo 8 naar halve finales play-offs

Apollo 8 heeft zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de strijd om de landstitel. In een tweeluik werd tegenstander Peelpush twee keer verslagen. In de halve finales speelt Apollo 8 tegen provinciegenoot Regio Zwolle Volleybal.

Apollo 8 speelde op donderdag 14 april en zaterdag 16 april twee keer tegen Peelpush uit Meijel. De Bornse dames begonnen met een uitwedstrijd en wisten deze in vier sets te winnen. Hiermee had Apollo 8 een goede uitgangspositie. Het winnen van twee sets was voldoende om de halve finales te bereiken.  In Borne waren beide teams aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waardoor de stand gelijk op ging. De thuisploeg had moeite met de servedruk van de tegenstander en wist niet direct afstand te nemen. Toch sloeg het een gaatje aan het eind van de eerste set en deze werd gewonnen met 25-22. Ook in de tweede set stond Apollo 8 passend onder druk en kwam op grote achterstand te staan. De set ging met duidelijke cijfers naar Peelpush in 18-25. Ook in de derde set had de thuisploeg een moeizame start en Peelpush pakte de voorsprong. Apollo 8 knokte zich terug en bij 12-12 was de stand gelijk. De thuisploeg zette door en stelde winst en plaatsing voor de halve finales met 25-20 veilig. De Bornse dames kwamen in de vierde set op ruime voorsprong maar gaven dit uit handen. In een spannend einde won Peelpush met 24-26 en kwam daarmee op gelijke hoogte (2-2). De thuisploeg zette een tandje bij en kwam in de beslissende set al snel op voorsprong (6-2) en gaf dat niet meer weg. Met 15-6 trok de thuisploeg de spannende wedstrijd naar zich toe.

Wisselvallige wedstrijd

‘Een wisselvallige wedstrijd, reageert Fleur Meinders. ‘Gelukkig weten we in een gemakkelijke vijfde set de winst te pakken. Nu kunnen we ons voorbereiden op de halve finales’.

Spannende wedstrijden

‘We hebben twee spannende wedstrijden achter de rug’, vertelt trainer Thijs Oosting. ‘Het spel was af en toe wisselvallig, maar we hebben ook onze sterke kanten goed laten zien. We gaan ons nu voorbereiden op de twee wedstrijden tegen Zwolle. We zullen aan elkaar gewaagd zijn’.

Halve finales

Apollo 8 begint de halve finale met een uitwedstrijd. Deze wordt op zaterdag 23 april gespeeld in Zwolle. Op zondag 1 mei wordt het beslissende duel gespeeld in Borne. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is van harte welkom. De andere halve finale gaat tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek. De winnaars van beide duels strijden daarna tegen elkaar om de landstitel.