Den Ham deelt de punten

In een redelijk duel op sportpark Jo van Marle te Zwolle deelden de gastheren van de Zwolsche Atletische Club de punten met de gasten uit Den Ham.

Daar zag het na de eerste 45 minuten absoluut niet naar uit. De Hammenaren waren duidelijk beter, combineerden beter en de organisatie stond goed. Veel kansen werden er niet gecreëerd, er werd ook niets weg gegeven.

Het duurde echter tot de 43e minuut eer de bal eindelijk in het doel belande achter doelman Scholten. Vanuit een scrimmage kwam de bal bij Jelmer Bolks die koelbloedig de 0-1 scoorde. Slechts een minuut later was er dé kans voor Den Ham op de 0-2. Na een aktie van Randal van Haarst kwam Luuk Kuiper aan de bal. Zijn inzet vanaf de rechterkant spatte op de kruising uiteen, bij een actie die meer had verdiend. Na de thee kwam er echter aan ander ZAC op het veld. Den Ham werd stukje bij beetje terug gedrongen en de Hammenaren kwamen opbouwend weinig meer aan spelen toe. In de 74e minuut was daar dan ook de op dat moment terechte gelijkmaker. Een onachtzaamheid op de rechterflank werd door ZAZ genadeloos afgestrafd.

Daarna probeerde Den Ham de volle drie punten mee te nemen. En het had daar nog een aantal goede kansen voor. Zowel Michiel Schurink als Jorn Veldhuis had een doelpunt op de schoen, maar beide spelers kwamen niet tot scoren. De Hammenaren staan met nog 8 wedstrijden te spelen gepositioneerd in de middenmoot van de 2e Klasse op een 8e plek met 23 punten.