NKC '51

Geen promotie voor NKC ’51 na verlies met opgeheven hoofd

Zaterdag stond voor NKC ‘51 de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. NKC ‘51 moest zich revancheren in de return tegen DOS uit Westbroek. In de eerste ontmoeting trok NKC ‘51 na een zwakke tweede helft aan het kortste eind en verloor met 11-14. De ploeg van Gert Schorn zou dus een overwininning over de streep moeten trekken met minimaal vier doelpunten verschil om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen.

De vele meegereisde supporters uit Nijverdal zagen grotendeels een mooi gelijk opgaand duel in de eerste helft. NKC ‘51 en DOS speelden met veel energie, NKC ‘51 opende de score en DOS (W) wist voor het eerst op voorsprong te komen bij 3-2. Vanaf dat moment moest NKC ‘51 telkens in de achtervolging. DOS (W) sloeg bij 6-4 voor het eerst een gaatje van twee doelpunten, maar NKC ‘51 kwam weer langszij, 6-6. Tot aan 9-8 deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, wel leek NKC ‘51 harder te moeten werken voor haar doelpunten dan DOS (W) vanwege de betere schotkracht bij de thuisploeg. Na de 10-8 kwam NKC ‘51 in een neerwaartse spiraal, aanvallend wisten de spelers elkaar niet meer te vinden en er werd niet meer als team verdedigd. DOS (W) greep haar kans en had messcherpe antwoorden klaar op het mindere spel van NKC ‘51. In enkele minuten tijd liep DOS (W) uit naar een 17-9 voorsprong. NKC ‘51 vond voor het rustsignaal nog éénmaal de korf en met een stand van 17-10 werd gerust.

Met in het achterhoofd de gedachte dat er met vier doelpunten verschil gewonnen zou moeten worden, leek NKC ‘51 aan een onmogelijke opgave te beginnen in de tweede helft. Echter was dit niet te zien aan de instelling van de spelers, Gert Schorn was genoodzaakt het spelbeeld te veranderen door middel van enkele wissels en hiermee kwam NKC ‘51 beter in haar spel. DOS (W) maakte nog de 18-10, maar door enkele doelpunten op rij van NKC ‘51 werd de achterstand iets verkleind. NKC ‘51 bleef met opgeheven hoofd strijden om in ieder geval een goed resultaat te halen. Toch kon DOS (W) op de juiste momenten een tandje bijschakelen waardoor het verschil vlak voor tijd niet groter zou worden dan vier doelpunten. Na de 21-17 en 24-20 wist NKC ‘51 in de laatste minuut nog twee keer de korf te vinden. Hiermee werd de eindstand bepaald op 24-22 en daarmee promoveert DOS (W) naar de Hoofdklasse. Ondanks het verlies van NKC ‘51, mag de ploeg trots zijn op de getoonde veerkracht in beide duels met DOS (W).

Wegens het verlengde zaalseizoen hervat NKC ‘51 komende zaterdag al het veldseizoen met een uitwedstrijd tegen OWK in Oostwold, aanvang 15:30.