NEO verslaat Barbaros met 5-0 en achterhaalt daarmee Bon Boys weer

Op een zonovergoten Wooldrik heeft NEO een ruime en uitermate verdiende overwinning behaald op Barbaros. Na een 1-0 ruststand stokte de productie bij 5-0 en dat was geheel in lijn met de veldverhoudingen.

Beide teams hadden de nodige personele problemen, maar die kon NEO beduidend makkelijker opvangen dan Barbaros. Twan Weghorst speelde prima op de voor hem ongewone ’10’ en Wout Deterd speelde degelijk op de plek van Frank Valley. Coen ten Tusscher maakte dit weekend weer minuten in de onder 23 en Mauro Lohuis kon na zijn blessure weer op de bank plaatsnemen.

Geweldige pass

Het eerste wapenfeit was van de gasten. Een venijnig schot van een meter of twintig werd tot hoekschop verwerkt door Thijs Terhalle. Daarna ontspon zich een eerste helft met enorm veel balbezit voor NEO en een op de counter loerend Barbaros. De ervaren en slimme Cuneyt Avsar speelde in die speldenprikjes vaak een belangrijke rol. Nadat NEO een paar kansen had laten liggen, en een goal van Stef Rompelaar was afgekeurd wegens vermeend buitenspel, kwam de voorsprong er na achttien minuten toch. Een geweldige pass van Bas Spenkelink werd gecontroleerd door Stef Rompelaar, die de bal vervolgens ook lans Marin Juresic werkte: 1-0. Het was zuur voor Spenkelink dat hij korte tijd later de strijd moest staken wegens een hamstringblessure. Hij werd noodgedwongen vervangen door Max Brunninkhuis die een aantal dagen ziek was geweest.

Drie kansen

Tussen de 25e en 35e minuut gebeurde er niet zo gek veel. NEO controleerde en Barbaros was eigenlijk niet bij machte het de NEO-defensie moeilijk te maken. Nadat een geweldige counter van NEO smoorde, omdat Jochem Stam de bal net niet kon controleren, kreeg NEO in de laatste paar minuten voor de pauze drie kansen. Max Brunninkhuis schoot uit kansrijke positie over, Wessel Bom na een machtige rush voorlangs en na goed storen kwam Stef Rompelaar een teenlengte te kort om de uitgekomen Juresic te verschalken. 1-0 halverwege derhalve.

Verzet gebroken

Na een paar minuten in de tweede helft viel de ‘Vorentscheidung’. Kevin Roesink stoomde weer eens op aan de rechterkant en zijn schot bleek Juresic te machtig: 2-0. Het verzet van Barbaros bleek gebroken, ondanks dat de licht geblesseerde sterkhouder Burak Babuloglu kort daarop noodgedwongen werd ingebracht. Aan het wedstrijdverloop veranderde evenwel niets. NEO reeg de kansen vervolgens aaneen. Een schot van Stef Rompelaar werd nipt geblokt, Jochem Stam werd afgevlagd wegens buitenspel en een schot van de erg actieve Ron Spoler werd nipt naast getikt door de Barbaros-goalie.

Drie keer

Barbaros ontworstelde zich halverwege deel twee heel kort aan de druk van NEO. Cuneyt Avsar testte Thijs Terhalle nog een keer en Hasan Cebeci schoot wild naast na de beste kans van de gasten in het hele duel. NEO scoorde nog wel drie keer. Jochem Stam stelde Max Brunninkhuis in staat Juresic met een vlammend schot te verslaan, Stef Rompelaar verschalkte de goalie met een rare kopbal uit een vrije trap van zijn aanvoerder en het slotakkoord was ook voor Brunninkhuis die de rebound van een strak schot van de ingevallen Brent Niemeijer oppikte. Tussendoor had Niemeijer zelf ook een treffer op zijn schoen en schoot de ook al ingevallen Ernst Bom over nadat twee Barbaros-spelers elkaar hinderden. Ook Mauro Lohuis en Sem Leferink vielen nog in en deden dat prima.

Al met al een tamelijk rimpelloze overwinning van NEO dat hiermee Bon Boys heeft achterhaald en op doelsaldo de ranglijst weer aanvoert. Nog zeven finales te gaan, waarvan de eerste komende zondag plaatsvindt bij ATC ’65. Een tegenstander van formaat, gezien het verloop van het eerste duel tussen beide ploegen.