Sterker DTC neemt koppositie over van Manderveen

In een rechtstreeks duel om de koppositie in de 5e Klasse A heeft DTC de onderlinge strijd met Manderveen een 2-0 overwinning in de wacht gesleept. In een meeslepend duel in Lattrop werden de doelpunten over beide helften verdeeld.

Vanaf het begin had DTC de overhand, maar de grootste kans in het eerste kwartier was voor Kevin Huzink. Hij schoot na een korte combinatie hard in het zijnet. Voor DTC was het even later wel raak, spits David Westerhof schoot raak langs doelman Job Kuipers.

In het restant van de eerste helft was het tweede kwartier voor DTC dat een grote kans gekeerd zag worden, Manderveen was het juist dat voor de rust aan wist te dringen. Tot doelpunten leidde het niet waardoor de ruststand 1-0 was. Na de rust kwam Manderveen iets beter uit de kleedkamer, maar opnieuw was het DTC dat scoorde. Sam Tebbe schoot raak voor de oranje-blauwe brigade. In het vervolg kon Manderveen wederom geen vuist maken. De meeste kansen waren voor DTC, al werden deze allemaal om zeep geholpen. Roy Huzink was tussendoor dicht bij een doelpunt voor Manderveen, zijn inzet werd echter vakkundig gekeerd.

Voor Manderveen een weekend om snel te vergeten. Deze wedstrijd had het simpelweg niets te vertellen en de 2-0 verliespartij was zeker niet onterecht. Het zal zich volgende week moeten herpakken in de altijd beladen derby tegen Langeveen. De koppositie is na zondagmiddag in handen van DTC, waardoor de ploeg van Thijs Masselink in de achtervolging zal moeten.