TVC ’28 weet niet nogmaals te winnen van STEVO

Vanmiddag stond de ‘Derby van het Oosten’ wederom op de rol tussen de voetbalverenigingen uit de kerkdorpen Geesteren en Tubbergen. De vlaggenschepen van STEVO en TVC ’28 kruisten voor de tweede keer dit seizoen de degens met elkaar. Afgelopen november wist TVC 1 te winnen met 1-0 door een doelpunt van goudhaantje Mart Groothuis. Vandaag was een kleine 1.000 man publiek met het mooie weer uitgelopen. Een deel daarvan was er vanuit Tubbergen op uit gefietst richting sportaccommodatie De Peuverweide.

Om 14.00 werd afgetrapt en in de eerste minuten was STEVO meteen gevaarlijker. Niels Wigger draaide weg en schoot via een TVC-been de bal over. Kort daarop volgde een volley van Stijn Harmelink van STEVO maar die schoot recht op de sluitpost van TVC 1, Ruud Hesselink. In de 11e minuut zag het publiek een knap afstandsschot van 30 meter van Stefan Huiskes. Dat schot werd een prooi voor de doelman van STEVO. Kort daarop kopte Maarten Booyink een hoekschop van Okke Schepers via de lat helaas maar net over. In de 21e minuut had Daan Geerts een goede actie op de achterlijn. Hij legde de bal op maat terug bij Wessel Hofste. Wessel probeerde met een schot bij de eerste paal tot een doelpunt te komen maar de doelman van STEVO stond wederom in de weg. Toch wist TVC 1 voor rust op voorsprong te komen. Na mooi tikwerk op het middenveld van Joren Bosch en Stefan Huiskes speelde Stefan de bal naar Mart Groothuis. Mart omspeelde een verdediger van STEVO en schoot de bal strak in de lange hoek. Met de 0-1 kon er gerust worden.

In de tweede helft was het STEVO die de betere kansen kreeg. In de 47e minuut ging een gevaarlijk schot van afstand van Roy Wigger maar net over. Tien minuten later was er een mooie voorzet van Joren Bosch op Jeffrey Huizinga die met een volley ook net over schoot. Direct daarna was er een cornerbal van STEVO waarbij Mauro Plegt ongedekt vrij stond bij de tweede paal. Gelukkig kon de keeper van TVC 1 de kopbal van Mauro vrij eenvoudig onschadelijk maken. In de laatste 10 minuten was het toch raak voor STEVO. TVC 1 kwam niet echt meer onder de druk uit. Hugo Weerink was op stoom en legde de bal breed op Mauro Plegt die makkelijk de 1-1 aantekende. Met dit terechte gelijkspel eindigde de wedstrijd.

TVC 1 blijft hierdoor steken op de 7e plaats. Zondag 1 mei komt MASV uit Arnhem op bezoek in Tubbergen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex De Grote Moat.

Foto’s: Richard Steggink