NKC51

NKC ’51 kan goede zaalseizoen nog geen goed vervolg geven op het veld

Na een bijzonder zaalseizoen waarbij NKC ‘51 zich wist te handhaven en promotie naar de Hoofdklasse misliep, werd afgelopen zaterdag het veldseizoen weer hervat met een uitwedstrijd in Oostwold tegen OWK. In het resterende deel moeten nog zes wedstrijden worden afgewerkt. Vooraf bezette NKC ‘51 een gemiddelde vierde plaats en bij winst zou ook handhaving op het veld zo goed als een feit zijn.

NKC ‘51 en OWK troffen elkaar de afgelopen seizoenen meerdere keren en kennen elkaar goed. Eerdere resultaten wijzen uit dat de doelpunten vaak schaars zijn en dat beide teams weinig voor elkaar onderdoen. Om 15:30 uur floten de leidsmannen D.K. Benedictus en F. de Leeuw voor het eerst.

NKC ‘51 begon erg matig aan de wedstrijd en speelde aanvallend erg slordig. Veel plaatsfouten werden er gemaakt en in de afronding kwam de ploeg tekort. OWK was daarentegen niet de betere partij, maar sprong beter om met haar kansen en liep zo uit naar een 3-0 voorsprong. Vanaf dit moment kwam NKC ‘51 iets beter in haar spel, wist ook de korf te vinden en trok de stand gelijk bij 4-4, om vervolgens voor het eerst op voorsprong te komen, 4-5. Ook in deze wedstrijd zouden de doelpunten schaars zijn, tot aan 6-6 hielden NKC ‘51 en OWK elkaar in evenwicht. Op slag van rust maakte OWK de 7-6 om te gaan rusten met een minimale voorsprong.

Na rust leek het even of NKC ‘51 uit een ander vaatje ging tappen. De achterstand werd omgezet en NKC ‘51 wist voor het eerst een gat van twee doelpunten te slaan, 7-9. Echter lieten de Nijverdallers het initiatief weer bij de thuisploeg waardoor OWK langszij kwam en  ervoor zorgde dat NKC ‘51 weer in de achtervolging moest, 11-10. NKC ‘51 bleek geen vuist meer te kunnen maken en met nog enkele minuten te spelen, liep OWK uit naar 14-11. OWK wist hierna niet meer te scoren en voor NKC ‘51 was er te weinig tijd om nog tot een goed resultaat te komen. De schade werd beperkt tot 14-13 dat tevens ook de einduitslag werd.

Na twee vrije weekenden speelt NKC ‘51 op zaterdag 14 mei een thuiswedstrijd tegen De Meeuwen, aanvang 16:00 uur.