Geen winst DOS ’37 in cruciaal duel

DOS ’37 kon in het midweekse duel tegen rode lantaarndrager Hierden geen vervolg geven aan het optreden tegen DZC ’68. Aan het cruciale treffen met twee gezichten hielden beide teams nog een puntje over: 0-0.

Foto omslag: Jeroen Tempert sport-fotografie

Op sportpark Het Midden troffen twee elftallen op elkaar, die het minst in de 1e Klasse D scoorden. Hierden trof maar elf keer, terwijl de gastheren het moesten doen met achttien doelpunten. Vooral de Hierdenaren toonden in de eerste helft duidelijk de reden voor de weinige treffers aan.

Gebrek aan leiding

Vanaf het begin was Hierden de overheersende partij. Mede ook door het zwakke optreden van de Vriezenveense verdediging. Door de grote druk was er nagenoeg geen opbouw mogelijk door de onzekerheid en het gebrek aan een speler, die leiding gaf aan de defensie. Job Derksen ontbreekt voor langere tijd. Echte mogelijkheden om een treffer te laten noteren bleven uit. Hierden zag haar kansen, maar trof niet. Sterker nog, het had bij rust met minstens 0-4 moeten leiden. Daarmee werd het probleem bij hen duidelijk, namelijk niet kunnen scoren.

Noodzakelijke rust

Rick Boersma kwam net iets te laat om de voorzet van Jan Jurriën Hop tegen het net te laten bollen. Het aluminium (lat en buitenkant paal) stond een doelpunt van Maikel Vermeulen in de weg. Zelfs een kans alleen voor het Vriezenveense doel werd gemist. DOS mocht blij en gelukkig zijn dat het met de pauze nog 0-0 stond. Trainer Jeroen Niks greep tijdens de rust in. Martijn Olde Olthof ging centraal spelen in de verdediging en zorgde voor de noodzakelijke rust. Op het middenveld verscheen Hidde Boers.

Woede van velen

Meteen ging er dreiging uit van de thuisploeg. Een afstandsschot van Koen Nijkamp dwarrelde net naast. Doelman Nick Grootkarzijn bracht redding op de inzet van Boers. Vervolgens verscheen het pechduiveltje eerst aan de zijde van DOS ’37. Twan Schoonewille kopte de bal prima voor het doel en bracht Menno Kamphuis in stelling. De spits schoot via de onderkant van de laat raak, waarbij de bal in de volledige omvang over de lijn was. Maar de treffer werd niet erkend, dus ging het spel, ondanks de woede van velen, gewoon door.

Promotie- en degradatiewedstrijden

Hierden maakte in de slotfase gebruik van de consternatie en trof eerst nog eens de lat. Ook vond het keeper Rik van de Belt op het pad met twee prima reddingen. Als er in de slotfase alsnog gescoord werd door de gasten, had men ook pech. Wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. Het bleef bij 0-0. DOS moest winnen om een gaatje te slaan op de onderste concurrenten. Het bezet nu nog de veilige elfde plaats en staat één puntje boven DOS Kampen. Het team uit de Hanzestad bevindt zich op de positie, die leidt tot het spelen van promotie- en degradatiewedstrijden.

Die zijn weggelegd voor de nummers twaalf en dertien (De Merino’s), terwijl Hierden nog steeds als nummer veertien op de enige degradatieplaats verblijft.