A.D.’s verslag: Strategie beslist inspiratieloze Kanaalderby, Mainbarg delft onderspit tegen Banthum

Ach, het duurde niet lang. Kort na afloop van de fletse kanaalderby tussen Mariënberg en Bergentheim werden de buren van de clubs VKV alweer snel vrienden. De zon scheen, de tap stroomde, DJ Erik slingerde kneiters van hits de kantine in en verder was iedereen dus wel goed te passe.

Door A.D.

Banthum won deze editie van de kanaalderby, die nooit echt wilde ontbranden, achteraf verdiend met 0-2. Eerlijk is eerlijk. Tot aan de 0-1 van Banthum speelde de thuisploeg best wel lekker trouwens, had enkele goede mogelijkheden en kwam soms een teenlengte te kort om het bal te openen.

Foutieve ingooi

Een beetje tegen de verhouding in schoot Gertjan Merjenburgh Banthum de boeken in. Jammer was wel dat een foutieve ingooi van Mariënberg Banthum de kans bood om voor het eerst gevaarlijk te worden. Meteen de eerste beste kans was het raak voor de ploeg van trainer Arjan Keuken. Hierna nam Bergentheim de regie over van de Mariënbergers. Het liet na om de 0-2 aan te tekenen, maar was wel de bovenliggende partij. Pas een paar minuten voor rust noteerden wij weer enkele kleine kansjes in het vijandelijke zestienmeter gebied, echter zonder resultaat.

Mooie mensen

De rust werd met een op dat moment verdiende tussenstand van 0-1 in het voordeel van Banthum gehaald. Het was gezellig toeven op het Westerpark. De kanaalderby trok aardig wat publiek, je zag mooie mensen. Martin Bril zou er gelukkig mee zijn geweest, z’n rokjesdag. De wereld is zoveel mooier als de zon schijnt. Onze grootste volkskomiek zong het ooit niet voor niks. Prachtig. Het leven is mooi, maar je moet het wel willen zien. Na dit stukkie proza en bespiegelingen moest er weer worden gevoetbald. Er was nog geen man overboord. Ok, de thuisploeg speelde niet goed. Maar Banthum was ook niet in haar beste doen.

Nooit aanspraak

Het kon verkeren, Bredero liep zowaar op het sportpark van de rood-zwarten. Maar hoop werd uitgestelde teleurstelling. In het tweede bedrijf maakte Mariënberg eigenlijk nooit aanspraak op een gelijkspel of een zege. Daarvoor lieten ze te weinig zien. Banthum kon de spaarzame aanvalsdriften makkelijk pareren. De Stadtler en Waldorf van Banthum konden zonder al te veel stress leven blazen in hun fijne sigaartje en zwarte pijp. Helemaal nadat Banthum op een goed moment de score verdubbelde.

Broodnodige punten

Na 75 minuten, een kwartier voor tijd dus, schoot Jeffry Plaggenmarsch Banthum in veilige haven. Niet alleen werd Banthum zo de winnaar van een zeer tamme kanaalderby,  de winst betekende ook gezien de ranglijst dat onze vrienden van de club VKV zich weer verzekerde van een jaar langer 3e Klasse. Want dat kan bijna niet meer fout gaan. Dat was het jammere aan de nederlaag tegen Banthum. Mariënberg zag dat veel clubs onder hen broodnodige punten pakten in hun strijd tegen (rechtstreekse) degradatie. Ok, het moet raar lopen, maar toch. We moeten op onze hoede zijn en blijven.

Ergens anders

Er waaide afgelopen zaterdag de wind van Banthum, die hadden ze mee en alleen met het fietsen ff weer tegen, maar wel in de wetenschap dat de kanaalderby ditmaal een terechte prooi van hen was. Wederom, nog steeds geen man overboord. Het kan verkeren, volgende week een stuntje in Almelo tegen het ongenaakbare ON. Van de Zweef en Hellendoorn mogen wij het doen. Ach, je weet het niet. Denk het niet, maar niks is onmogelijk in het leven. Als je maar in geluk blijft geloven. We zagen geen mooi voetbal, maar soms moet je je blik ergens anders op werpen.

Derhalve leuke gesprekken met deze en gene. Dat was misschien wel de winst van afgelopen zaterdag. Joah, mag wel zo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer