Apollo 8 versterkt zich met Charlotte Haar en Jorieke Bodde

Charlotte Haar en Jorieke Bodde spelen komend volleybalseizoen bij Apollo 8 in Borne. Charlotte Haar komt over van FAST uit Gennep en Jorieke Bodde van Set Up’65 uit Ootmarsum.  

Foto’s: Rudy Biekart en Rudy van ’t Rood.

Apollo 8 maakt de eerste twee versterkingen voor de selectie van het nieuwe volleybalseizoen bekend. Met de 22-jarige Charlotte Haar haalt Apollo 8 een nieuwe spelverdeelster in huis. Op de diagonaal positie wordt de 25 jarige Jorieke Bodde aan de selectie toegevoegd.

Charlotte Haar

Charlotte Haar is met volleyballen begonnen bij Scylla in Wageningen. Daarna maakte ze de stap naar het Talentteam om vervolgens vier jaar bij streekgenoot Eurosped te volleyballen op het hoogste niveau. Na een jaar niet te hebben gevolleybald speelt ze dit seizoen bij FAST.

Met Charlotte halen we een ervaren volleybalster in huis die weet wat het is om in Twente op hoog niveau te spelen. Zij heeft een aantal jaren met Eurosped al in de top van Nederland gespeeld. Charlotte is een technisch vaardige speelster die straks de aanvalsters in stelling moet gaan brengen’, vertellen de trainers Thijs en Bart Oosting.

‘Ik denk dat ik bij Apollo 8 de kans krijg om op hoog niveau te volleyballen. Door meer trainingsuren, de organisatie, professionaliteit en de faciliteiten maakt dat Apollo 8 voor mij de juiste keuze is. Ik kijk ernaar uit om veel trainingsuren te maken en met het team te strijden voor de topplaatsen in de eredivisie’, reageert de nieuwe aanwinst van Apollo 8.

Jorieke Bodde

De Oldenzaalse Jorieke Bodde komt over van Set Up’65 en speelde daarvoor voor SCU Emlichheim, Set Up’65 en VV Lutheria en komt Apollo 8 versterken op de diagonaal positie.
Thijs en Bart Oosting. ‘Met Jorieke halen we een ervaren en ambitieuze speelster binnen voor Dames 1. Zij heeft internationale ervaring opgedaan in Duitsland bij Emlicheim waar zij twee seizoenen geleden uit kwam in de 2e Bundesliga. Jorieke heeft aan het net een gevaarlijke aanval met haar linkerhand. Ook achter de drie meter weet zij daar veelvuldig mee te scoren. Zij beschikt daarnaast over een topspin sprong service. Het zorgt voor een betere verdeling van variatie in onze services die we hebben binnen het team’.

‘Ik vind Apollo 8 een ambitieuze en professionele club die in een mooie positieve ontwikkeling zit en de laatste twee jaar in de top van de Eredivisie meedraait’, zegt Jorieke Bodde. ‘Het lijkt me super gaaf om hier een onderdeel van te zijn  en mezelf binnen deze club te ontwikkelen. Helemaal fijn is dat dit ook nog mogelijk is in Twente. Want dat is toch wel het mooiste plekje van Nederland. Ook vind ik het mooi om te zien hoe de eigen jeugd van Apollo 8 en regio Twente de kansen krijgen om in de Eredivisie te mogen spelen, die kans heb ik een tijd terug ook mogen krijgen en dat is het mooiste wat er is!’, aldus een enthousiaste Jorieke.

Apollo 8 heet Charlotte en Jorieke van harte welkom in het volleybalhart van Twente.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer