BC Bousema pakt belangrijke drie punten

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben aan het dubbel weekend drie punten overgehouden. Zaterdag werd de wegens corona uitgestelde wedstrijd in Oosterhout met 3-5 van ‘t Hartje gewonnen en zondag werd de belangrijke wedstrijd tegen Team Eekhoorn afgesloten met een remise.

Foto: Jaap Gonning

“Over de wedstrijd van zaterdag kan ik kort zijn. We hebben over geluk niet te klagen gehad want voor hetzelfde geld verlies je met 6-2 of in het beste geval speel je remise”, aldus captain Ronny Hazewinkel. “Halverwege stonden we wel gelijk. Anno de Kleine won in de slotfase nipt met 38-40 van Harrie van de Ven, maar Frans van Schaik kon het niet bolwerken tegen Frank Martens en trok met 40-29 aan het kortste eind. In het tweede deel won Gokhan Salman eigenlijk probleemloos van Davy van Havere met 35-40, maar op hetzelfde moment keek Johan Loncelle tegen Glenn Hofman tegen een 35-22 achterstand aan. Hofman ging als eerste uit en toen moest Johan in de nabeurt nog vijf caramboles maken en deed dat ook nog. Daarvoor had hij series gemaakt van vier en negen caramboles”.

In de zondagmiddag gespeelde wedstrijd stond het halverwege 2-2. Frans van Schaik speelde een gelijkmatige partij tegen Jerry Hermans en trok in 34 beurten met 40-30 aan het langste eind. Op de andere tafel verliep de partij tussen Gokhan Salman grillig. Na 20 beurten was het 19-23 maar in de 26ste beurt stond Salman op een 27-26. Bij de stand 37-30 na 32 beurten leek een overwinning voor hem voor het grijpen. Ceulemans dacht daar toch anders over en profiteerde optimaal van een misser en met series van vier en zes bracht hij zijn team alsnog naast die van Ronny Hazewinkel.

De beste partij van deze middag kwam op naam van Anno de Kleine. De man uit Helmond versloeg in 19 beurten Kurt Ceulemans met 40-9. Hij brak de partij al in de vierde beurt open met een serie van acht caramboles en halverwege, na negen beurten, stond het zelfs 22-5. Bij 32-6 had De Kleine een dipje van vier nullen op rij maar herpakte zich snel en met series van zes en twee caramboles was minimaal een remise een feit. De andere partij, tussen Johan Loncelle en Frans van Kuijk, was toen nog maar halverwege met een kleine voorsprong van 18-21 voor Van Kuijk. Via 25-33 na 24 beurten. Na 28 beurten finishte Van Kuijk als eerste. Loncelle moest in de nabeurt veertien caramboles goed maken maar kwam niet verder dan de helft (33-40).

“Ik denk dat dit een terechte uitslag is alhoewel Gokhan natuurlijk een mooie kans had om minimaal één punt te pakken. Vandaag waren we sterk op plaatsen drie en vier met een prima presterende Anno de Kleine. Het verschil met Eekhoorn blijft hierdoor twee punten en staan we op  gelijke hoogte met Cues&Darts, maar we hebben wel een wedstrijd minder gespeeld”, aldus Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer