Benauwde overwinning voor v.v. Den Ham

In een niet al te beste wedstrijd tegen rode lantaarn drager Be Quick Zutphen boekte Den Ham een benauwde maar zeer belangrijke overwinning. Door een doelpunt van Nick Buitenhuis, middels een geplaatste kopbal, na een prima voorzet van Jelmer Bolks, konden de Hammenaren de volle drie punten bijschrijven op de ranglijst.

Het eerste kwartier was het een redelijke pot, met een aanvallend Den Ham. Veel werd er niet gecreëerd, maar de betere mogelijkheden en de grotere dreiging ging wel uit van Den Ham. Gescoord werd er de eerste helft echter niet.

Billen knijpen

Na de pauze bracht trainer Weghorst Kevin Ruiterkamp voor de geblesseerde Ruben Kelder. Daardoor kwam er meer ‘sturm und drang’ in de Hammer voorhoede wat in de 50e minuut resulteerde in de 1-0 voorsprong. Daarna was het echter vaak billen knijpen voor Den Ham. De ploeg uit Zutphen bestond uit een stel individueel zeer vaardige spelers, waarbij Huseyin Cengiz en Melvin Everts opvielen. Als team daarentegen was Den Ham de betere en dat resulteerde in de volle drie punten.

Geluk van de wereld

Het scoreverloop had er anders uit kunnen zien. In de 81e minuut kreeg invaller Thomas Remmink een pracht mogelijkheid de score te verdubbelen bij zijn eerste balcontact. Helaas ging zijn inzet naast het doel. Aan de andere kant had Den Ham het geluk van de wereld toen een doorgebroken speler van Zutphen in een één tegen één situatie op doelman Ekkel afging, maar in zijn enthousiasme struikelde over zijn eigen benen.

Na ruim 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Willems uit Zeewolde voor het slotakkoord en was de buit voor Den Ham binnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer