Bliksemstart SVZW voldoende voor overwinning op Bennekom

Bij SVZW waart het blessurespook nadrukkelijk rond onder de spitsen. Na Yessin Maskoul en Jesper Middelkamp lijkt het erop dat ook Frank Smit langdurig afwezig zal vanwege een blessure. In de wedstrijd tegen Bennekom was het Maarten Jansen die nu de positie van centrum spits innam.

Door Gerrit Koers

Foto’s: Johan Gierveld

Onder mooie weersomstandigheden floot scheidsrechter Eddy de Gier om 14.45 uur voor de aftrap van de wedstrijd. Meteen in de derde minuut was daar de eerste kans voor Bennekom, maar deze werd gemist. Vlak daarop liet Maarten Jansen zien wat je moet doen bij een kans. Hij schoot de 1-0 achter doelman Christian de Haan.

Wat een start

Bennekom schrok even, maar ging meteen daarna op zoek naar de gelijkmaker. SVZW wist dat het attent moest verdedigen. In 14e minuut liet de Bennekom doelman de bal uit zijn handen vallen. En dat gaf Stefan Maat de kans om de 2-0 binnen te tikken. Wat een start van SVZW. Bennekom bleef de aanval zoeken, en kreeg via Niek van Ginkel de kans op 2-1. Hij raakte de bal niet goed, en liep bij die poging een hamstring blessure op. Hierdoor was er de eerste wissel van Bennekom al in de 18e minuut een feit. Roy de Graag was de vervanger die in het veld kwam.

Missen van kansen

Na dertig minuten was daar de grootste kans voor Bennekom. Een speler stond helemaal vrij voor het SVZW doel, maar hij maaide over de bal heen. Lars Geelen kreeg een mooie kans, maar hij schoot naast. Vlak voor rust nog een goede redding van SVZW doelman Julian Bakker. Met een 2-0 voorsprong voor SVZW, ook te danken aan het missen van kansen door Bennekom, zochten de spelers de kleedkamer op voor de rust. In de rust wisselde Bennekom, Nick Stienstra werd vervangen door Maurice Kuppens. Het was niet Bennekom dat de beste kansen kreeg op de 2-1, maar SVZW kreeg kansen op de 3-0. Bas ter Hogt kreeg een enorme kans, maar hij schoot naast.

Wedstrijd wel gespeeld

In de 58e minuut juichte iedereen bij SVZW voor een goal van Lars van Putten. De scheidsrechter had echter een overtreding gezien en hij keurde het doelpunt af. Vlak daarna was er een goede schietkans voor Bennekom, maar de bal vloog net over het doel van SVZW. Bennekom wisselde voor de tweede maal deze wedstrijd. Fabian Beukhof werd vervangen door Wessel van Silfhout. Opnieuw een kans voor Bas ter Hogt en die benutte hij wel. 3-0 voor SVZW en daarmee leek de wedstijd wel gespeeld. Bennekom wisselde voor derde maal deze middag, Giovanni Scharrenberg werd vervangen door Mike Vermey. Bij SVZW kwam Kelvin Slomp Maarten Jansen aflossen.

Vierde overwinning op rij

Er kwamen nog wat meer kansen voor SVZW, maar deze werden niet benut. Een Bennekom speler probeerde Julian bakker met een lobje te passeren, maar de bal was net niet hoog genoeg. Rondom de 80e minuut twee wissels aan de zijde van SVZW. Bas ter Hogt en Lars van Putten werden vervangen door Dries Buimer en Joshua ter Avest. Beide teams geloofden het verder wel. Nog een laatste schietkans voor Lars Scholten, maar hij mikte te hoog. Vlak daarna het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Gier, die de kaarten op zak hield deze middag. En zo boekte SVZW de vierde overwinning op rij in de competitie.

SVZW heeft nu een paar dagen rust, alvorens het dinsdag 26 april alweer aan de bak moet tegen SDV Barneveld. SVZW staat nu samen net SDV Barneveld op de gedeelde 5e plaats, en gaat dinsdag in Barneveld proberen te winnen van SDV om zo alleen op de 5e plaats te komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer