Het Ravijn

Dames 1 Het Ravijn uitgeschakeld voor de KNZB beker, heren 1 plaatst zich voor de halve finale

De waterpolodames van Het Ravijn zijn uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNZB beker De ploeg van Wicher Diallo werd in een thuis en uitwedstrijd respectievelijk  met 9-11 (zaterdag in Het Ravijn) en 14-9 (zondagmiddag in Zaandam) door ZV De Zaan uitgeschakeld. De Ravijndames zijn klaar met hun seizoen.Zondagmiddag maakte ex-international Lieke Schokker-Klaassen via social media zelf bekend dat de twee bekerwedstrijden haar laatste wedstrijden waren. Ze gaat stoppen en geeft zelf aan dat het tijd is voor wat anders. Lieke bedankt voor je jarenlange inzet en veel succes in je maatschappelijke carriere.  bij de politie.

Foto: Wim Beunk

De Ravijnheren schakelden in twee wedstrijden het vrijwillig gedegradeerde WP Den Haag met respectievelijk 10-13 (In Den Haag) en 12-9 (In Nijverdal) uit. De ploeg van Zeno Reuten is doorgedrongen tot de halve finale van de KNZB beker. Vanmiddag (11 april) vindt op het bondsbureau van de KNZB in Nieuwegein de loting plaats.

Heren 1

In twee wedstrijden werd het naar de eerste divisie gedegradeerde WP Den Haag uitgeschakeld voor doorstroming naar de halve finale van de KNZB beker. De Nijverdalse ploeg van trainer-coach Zeno Reuten was zaterdag in Den Haag, zoals gezegd met 10-13 en zondagmiddag thuis in het eigen Ravijnbad met 12-9 te sterk voor Den Haag. Doordat van te voren bekend was dat er gewonnen werd, waren de wedstrijden op sommige momenten niet om aan te zien en was de concentratie in het team ver te zoeken. 

Dames 1

De waterpolodames hebben het afgelopen weekend gevochten voor wat ze waard waren. Woordvoerster Laura Boerdam: Zaterdag thuis begonnen we de wedstrijd  fel en sterk. ZV De Zaan had het in de eerste 2 periodes erg zwaar en kwamen er niet doorheen. In de laatste 2 periodes werden wij onnauwkeurig in de aanval wat resulteerde in doelpunten bij De Zaan”. Zondagmiddag in zwembad De Slag in Zaandam begonnen we wederom de wedstrijd fel en sterk. ZV De Zaan had het zwaar en kwamen niet aan aanvallen toe. De derde periode vielen we als team uit elkaar en daar profiteerde De Zaan van. In de laatste periode herpakten we ons alleen bleek dat helaas te laat om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Statistieken

Zaterdag 9 april 2022:

Kwartfinale heren KNZB beker:

WP Den Haag-Het Ravijn: 10-13
Periodestanden: 3-4, 5-8, 7-10, 10-13
Doelpunten: Lars Gottemaker 3x, Yoran Loos 2x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 2x, Bas Jan Dijkink 1x Rob Gottemaker 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Jorn Muller 1x.

Kwartfinale dames:

Dames kwartfinale KNZB beker:
Het Ravijn-ZV De Zaan 9-11
Periodestanden: 3-1, 6-3, 8-7, 9-11

Doelpunten: Lotte. Beunk 3x, Margreet ter Schure 2x, Lieke Schokker 1x  Charlotte Coes-Mensink 1x, Nina Scholten, 1x Susan de Vries 1x.

Statistieken Zondag 10 april:

KNZB beker heren:

Het Ravijn-WP Den Haag 12-9.
Periodestanden: 5-4, 9-6 (4-2), 12-8 (3-2), 12-9 (0-1)
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 4x, Yoran Loos 2x,  Jorn Muller 2x,  Thijmen Karel 1x,  Rob Gottemaker 1x,  Jorrit Aanstoot 1x, Sam Stertefeld 1x.

Doelpunten WP Den Haag: Koen Heiden 3x, Fabian van Niekerk 3x, Bart Turk 2x,  Jeroen Willemsen 1x.

ZV De Zaan – Het Ravijn 14-9
Periodestanden: 5-4, 6-7, 13-8  14-9
Doelpunten: Lotte Beunk, 3x, Margreet ter Schure 2x, Lieke Schokker 2x,  Charlotte  Coes-Mensink, 1x Rachel Hampsink 1x  Susan de Vries 1x.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer