De Tukkers wint bij Luctor et Emergo

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd bij Luctor et Emergo. Op papier een lastige wedstrijd, want de ploeg uit Almelo verloor thuis nog niet. Daar bracht De Tukkers verandering in, want die stapten met een 1-3 overwinning van het veld.

De Albergenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd, want de eerste mogelijkheid was direct doeltreffend. Er werd goed gecombineerd, waardoor Sjoerd Visschedijk in de as van het veld in balbezit kwam. Met een lobje bereikte hij Kjell Huisman die vervolgens in de vierde minuut de bal prachtig over de doelman schoot: 0-1.

Effectief in de afwerking

Ondanks dat de grasmat in Almelo niet in al te beste conditie was, liet De Tukkers de bal de eerste twintig minuten goed rondgaan. Ook waren de gasten effectief in de afwerking, want na een half uur spelen scoorde Sjoerd Visschedijk op prachtige wijze de 0-2. Na een mooie aanval was Visschedijk het eindstation. Hij dribbelde vanaf de linkerkant iets naar binnen en schoot de bal prachtig over de goalie van Luctor: 0-2. Het enige echte gevaar dat Luctor stichtte was kort voor het rustsignaal. Spits Mick Schorn kopte de bal op de paal, maar deed dit tevens in buitenspelpositie.

Laag tegen de touwen

De thuisploeg kwam na de rust sterk uit de kleedkamer en wist De Tukkers op eigen helft te drukken. Ze kwamen een paar in het strafschopgebied van de gasten en dit leverde na vijftig minuten spelen een penalty op na een overtreding. Luctor topscoorder Mick Schorn ging achter de bal staan en schoot de strafschop feilloos binnen: 1-2. De Tukkers had het na het tegendoelpunt even lastig, maar wist zeven minuten later op een heel belangrijk moment de 1-3 te maken. Kjell Huisman ontving na een mooie aanval de bal in het strafschopgebied en legde deze goed terug op Joep Egberink. Hij twijfelde niet en schoot de bal laag tegen de touwen.

Luctor was daarna even van slag en De Tukkers had in die fase de score kunnen uitbouwen. Tim Boswerger kopte de bal in het zijnet en Sjoerd Visschedijk schoot uit een counter net naast. In het slot verdedigde De Tukkers de voorsprong en probeerde Luctor nog een aansluitingstreffer te forceren. De verdediging van De Tukkers stond goed en grote kansen vielen er niet meer te noteren. Donderdag aanstaande staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma. De zwart-witten spelen dan thuis om 20.00 uur tegen Losser.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer