Den Ham verlangt naar een overwinning

Het is Den Ham afgelopen weekend niet gelukt om in de uitwedstrijd tegen IJVV een goed resultaat neer te zetten. Na een gelijk opgaande wedstrijd sloeg de thuisploeg in de slotfase toe en won met 2-1.

IJVV noteerde in de derde minuut haar eerste kans, maar de doelpoging ging rakelings naast. De Hammenaren hadden in de tiende minuut hun antwoord klaar. Nick Buitenhuis had echter de pech dat zijn schot via de binnenkant van de paal het veld weer in rolde.

Afgemeten vrije trap

Buitenhuis was na een half uur zelfs tweemaal dicht bij de openingstreffer. De ijverige spits toonde zijn doelgerichtheid, maar goed keeperswerk van Albert-Jan Meuleman voorkwam de 0-1. Daar de ploeg uit IJsselmuiden in de eerste 45 minuten niet tot grootse daden kwam en een schot van Nick Buitenhuis nog over de lat zeilde, werd er met een brilstand gerust. Het publiek hoopte in de pauze vooral van een hartverwarmende pot voetbal in het tweede bedrijf te kunnen genieten. De rood-witten kwamen na rust een stuk beter in de wedstrijd en zetten in de 51e minuut de 1-0 op het scorebord. Een afgemeten vrije trap werd door Lenhard de Velde koppend tot doelpunt gepromoveerd.

Hakbal

Den Ham schakelde meteen een tandje bij en zag een uithaal van Rane Kootstra net langs de verkeerde kant van de paal vliegen en een vrije trap van Joost Veurink gestopt worden door de IJVV-doelman. De beloning kwam dan toch in de 69e minuut. Een mooie solo van Randall van Haarst leverde de gelijkmaker op. Van Haarst slalomde door de rood-witte verdediging en zag zijn schot via een verdediger in het doel verdwijnen. In de laatste twintig minuten gingen beide teams vol voor de drie punten en dat bracht volop strijd en spanning. In de 83e minuut leverde een enorme kans voor de thuisploeg geen doelpunt op maar vlak voor tijd strafte Gerjon van den Berg zwak uitverdedigen van Den Ham wel af. De aanvoerder van IJVV bracht de stand op 2-1 door met een hakbal te scoren.

Een slotoffensief van Den Ham gaf niet het gewenste resultaat al was Thomas Remmink in de slotseconden met een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker. Na deze nederlaag zien we voor het eerst sinds maanden Den Ham niet meer terug in het linkerrijtje.