DTC wint opnieuw met monsterscore van Vosta

Nadat de wedstrijd vorige week werd afgelast, ging DTC deze week op bezoek bij Vosta. Op papier een makkelijk affiche, want Vosta stond op de voorlaatste plaats en eerder dit seizoen werd het in Tillige 9-0. Echter was DTC er in voorgaande seizoenen nog niet in geslaagd om drie punten mee naar huis te nemen.

De start van de bezoekers was uitstekend en na vijf minuten had de 0-1 al op het scorebord moeten staan. Westerhof was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Wessels, maar hij vond de doelman in de korte hoek. Vijf minuten later kwam DTC alsnog op voorsprong. Tebbe sprintte een verdediger voorbij en punterde in de korte hoek raak: 0-1.

Buitenkansjes

Na de openingstreffer kreeg Tebbe uit een vrije trap van Potijk nog een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij kopte over. Na ruim een halfuur voetballen had de scheidsrechter ergens een overtreding van iemand van DTC gezien en hij wees naar de stip. Verbazing bij zowel DTC als Vosta, maar de thuisploeg pakte het cadeautje uit en kwam op gelijke hoogte: 1-1. Enkele minuten later kwam het zelfs bijna op voorsprong nadat Hof een bal probeerde weg te werken, maar deze helemaal verkeerd raakte. Doelman Visschedijk moest zich helemaal strekken en kon de bal net over tikken. DTC wist nog voor de rust de voorsprong te herstellen door twee benutte strafschoppen van Tebbe. Eerst werd Nijhuis neergelegd in het strafschopgebied en luttele minuten later werd Fox aangetikt op de rand van de zestien. Tebbe wist beide buitenkansjes te benutten en bracht de ruststand van 1-3 op het scorebord.

Achtste doelpunt

In de tweede helft ging Tebbe vrolijk door met scoren en nam DTC ruim afstand van Vosta. Bij de 1-4 tikte hij de bal over de doelman na een lange bal van Hof, de 1-5 kon hij simpel binnen tikken na een prima actie van Wessels en bij de 1-6 was hij alert bij de rebound, nadat Westerhof de bal op de lat had gekruld. Zes doelpunten was blijkbaar nog niet genoeg voor Tebbe, want hij zette ook de 1-7 op scorebord. Hij profiteerde van een fout van de doelman. Vosta had helemaal niets in te brengen in de tweede helft en de dubbele cijfers kwamen in zicht. Bij de 1-8 bereidde Tebbe voor de verandering het doelpunt voor en wist Wessels te scoren. Westerhof scoorde met enig fortuin de 1-9 en Fox schoot van afstand nummer tien binnen. Het slotakkoord was natuurlijk voor Tebbe, die met zijn achtste doelpunt van de middag de eindstand op 1-11 zette. DTC nam pas in de tweede helft echt afstand van Vosta en kon voor het eerst met drie punten in de tas vertrekken  Sportpark Schreurserve.

Sam Tebbe was met acht doelpunten en een assist de grote man en werd ‘Man of the Match’. Aanstaande zaterdag wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen Hengelo ingehaald. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Tilligte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer