220413-Joyce-Dietvorst-Rondemiss-Ronde-van-Overijssel-2022

Eerst Madame Tussauds, nu Ronde van Overijssel: Joyce Dietvorst (24) uit Markelo rondemiss bij wielerklassieker

Joyce Dietvorst uit Markelo is de rondemiss tijdens de 68e Ronde van Overijssel. De 24-jarige was al voor iedereen te zien, Dietvorst staat als eerste ‘gewone’ Nederlander als wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Zaterdag 7 mei is ze in het echt te bewonderen tijdens de internationale wielerklassieker.

Foto: Eigen foto Joyce Dietvorst

De 24-jarige Joyce Dietvorst is geboren en getogen in Markelo. Ze studeerde een tijdje in Enschede en woonde daar toen ook op kamers, maar inmiddels woont ze weer in Markelo bij haar ouders. Dat doet ze samen met haar jongere zusje en de katten Ginger en Ross. Joyce Dietvorst zegt: “Het is wel heel belangrijk om die laatste twee even te noemen, want de twee katers maken echt deel uit van het gezin. Sterker nog; wij wonen meer bij hen in, dan zij bij ons.”

Privédetective

Rondemiss Joyce Dietvorst studeerde dus in Enschede. Ze deed een studie Forensisch Onderzoek en een studie Particulier Onderzoek. Joyce Dietvorst zegt hierover: “Ik zou graag bij een particulier recherchebureau willen werken. Gelukkig is er in deze branche werk genoeg te vinden, dus ik hoop dat dit me binnenkort lukt.”

Madame Tussauds

Overigens is Joyce Dietvorst sinds 16 december 2021 de eerste en enige ‘gewone’ Nederlander met een wassen beeld van zichzelf in museum Madame Tussauds in Amsterdam. Dit was de uitkomst van een finale van een actie van het wassenbeeldenmuseum en radiostation Qmusic. Het loont de moeite om het wassen beeld eens te gaan bekijken.

Uitdaging

De rondemiss van de Ronde van Overijssel 2022 zegt over haar uitverkiezing: “Ik heb wel eens gekeken naar de Ronde van Overijssel, heel lang geleden, tenminste dat is me verteld. Ik kan het me zelf niet meer herinneren. Maar het is sowieso een leuke, nieuwe en spannende uitdaging en daar hou ik wel van. Ik ga er blanco in.”

Hardstyle

Joyce Dietvorst is zelf ook een behoorlijke bezige bij overigens. Ze zegt: “Ik doe fitness en tevens ga ik één keer in de week kickboksen. Daarnaast ga ik één keer per dag in wandelen. Verder hou ik enorm van lezen, vooral thrillers en dergelijke. En ik bezoek graag hardstyle festivals.”

Tiptop

De Markelose schone ziet er zaterdag 7 mei tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm eveneens uit Rijssen maakte haar op en tekent voor haar kapsel. De schoenen van Joyce worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

Wielercafé 25 april

Joyce Dietvorst zegt tot besluit: “Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 7 mei, maar ook naar het wielercafé op maandag 25 april in het Kulturhus in Holten. Daar zal ik voor het eerst mijn opwachting maken.”

Overijssels mooiste

Pakweg 180 wielrenners én Joyce Dietvorst staan zaterdag 7 mei 2022 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 68e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer