Eerste ronde Play-Offs smaakt naar meer voor Amicitia

Het bereiken van de play-offs in de zaalcompetitie was voor een drietal teams van Amicitia de absolute kroon op het werk dit seizoen. Afgelopen zaterdag werd er, wederom in een sfeervolle sporthal De Stamper, volop gestreden om een goed resultaat. Met kans op een promotie naar een hogere klasse volgend zaalseizoen.

Het jeugdteam van Amicitia B1 begon aan de openingswedstrijd tegen Wageningen B1. Trainer/coaches Marloes Nijkamp en Stan Dasselaar hadden hun team uitstekend voorbereid en het eindresultaat mocht er zeker zijn. Na een min of meer gelijk opgaande strijd bleven de wedstrijdpunten in Vriezenveen. Amicitia won met 10-8.

Vervolgens mocht Amicitia A1 aan de bak tegen ‘angstgegner’ Juventa uit Hardenberg. Trainer/coaches Marijke Schipper en Gerben de Krey zagen hun ploeg alles behalve bevreesd zijn voor de opponent en koesterden aan het einde een terechte 15-10 overwinning.

In het slotduel van de avond mochten de senioren van Amicitia aantreden tegen AVO 2 uit Assen. Vooraf was er voldoende zelfvertrouwen en overtuiging bij het team van trainer/coach Jan Nijkamp. In de praktijk ontstond een interessant duel met twee ploegen die elkaar nauwelijks ruimte gunden. AVO nam uiteindelijk de overwinning mee naar huis (19-20), maar het was een nipte zege waardoor Amicitia alle kansen op een goed resultaat in het vizier houdt.

Kortom, prima tot goede resultaten met kans op meer. Volgende week zaterdag worden de returns van deze wedstrijden gespeeld in Wageningen, Hardenberg en Assen. Toeschouwers zijn voor iedere wedstrijd van harte uitgenodigd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer