FC Twente/Heracles Academie heeft trainersstaf voor nieuw seizoen rond

De FC  Twente/Heracles Academie heeft de trainersstaf voor het seizoen 2022/2023 compleet gemaakt. De afgelopen periode werden de overeenkomsten van Demian ten Broeke, Wouter Stronks, Sjoerd Overgoor, Daan Jalving, Kevin Swarthoff, Ellery Cairo en Berthil ter Avest al verlengd. Jouad Boufarra, Herman Kamminga en Dennis Telgenkamp werden aangetrokken.

Foto’s: FC Twente/Heracles Academie

Olivier Amelink, Mark Looms en Michel Veurink gaan de FC Twente/Heracles Academie verlaten. Trainers/coaches Jord Roos, Nicky Kuiper en Thomas Tijhuis beschikken over een doorlopende overeenkomst.

Twee trainers/coaches

Het komende seizoen gaan de onder 21, onder 18 en onder 12 binnen de Academie werken met twee vaste trainers/coaches. Daarnaast zullen de trainers elkaar het komende seizoen weer gaan ondersteunen bij trainingen, ‘zodat er meer aandacht zal zijn voor de ontwikkeling van individuen’. Trainer Ellery Cairo gaat zich, als fysiek trainer, volledig richten op de ontwikkeling van het fysieke aspect binnen de Academie. Dit zal hij samen doen met Youri Geurkink (coördinator Fysiek en Wetenschap). Daarbij zullen er nog trainers aansluiten in de vorm van stages.

Trainersstaf versterkt

Vorige week liet de FC Twente/Heracles Academie weten de trainersstaf te hebben versterkt. De verbintenis van Berthil ter Avest is met een seizoen verlengd, Demian ten Broeke treedt komend seizoen voltijd in dienst van de Academie. Dennis Telgenkamp bekleedt sinds donderdag 7 april de functie van keeperstrainer. Berthil ter Avest zal, net als het huidige voetbalseizoen, samen met Jord Roos voor de groep staan bij Onder 18. Demian ten Broeke zal samen met Thomas Tijhuis verantwoordelijk zijn voor de jongste leeftijdscategorie binnen de FC Twente/Heracles Academie. De Haaksbergenaar ziet zijn dienstverband worden uitgebreid van deeltijd naar voltijd. Dennis Telgenkamp is na het vertrek van Michel Veurink in dienst getreden als keeperstrainers.

Goede visie

“Met de ervaring die ik heb, kan ik spelers in deze leeftijdscategorie veel meegeven. Maar ik krijg ook veel terug, omdat ook ik hier kan blijven leren en mezelf kan blijven ontwikkelen”, vertelt Berthil ter Avest tegenover de clubkanalen. Demian ten Broeke volgde vorig seizoen een stage binnen de FC Twente/Heracles Academie. “Ik kan er echt van genieten hoe er wordt ontwikkeld, en hoe deze spelers iedere dag beter worden. Vanuit de kernwaarden is er een goede visie op het ontwikkelen van voetballers en mensen. Dat geldt behalve voor spelers ook voor trainers.’

Ook Dennis Telgenkamp is een bekende. De voormalig doelman van onder andere Heracles Almelo gaat het vak nu overbrengen op jonge keepers. “Ik kom uit de omgeving, heb een verleden in de Academie en heb bij Heracles Almelo in het eerste elftal mogen keepen. Daarbij wilde ik graag weer in de voetballerij aan de slag. Dan is dit ook voor mij een hele mooie kans.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer