Fleringen en SV Almelo houden elkaar in evenwicht

De tweede helft tapte Fleringen uit een ander vaatje. Al binnen een paar minuten na de aftrap kwam Fleringen er een tweetal keren gevaarlijk uit via Bram Meen en Simon Elshuis. Dit leverde geen doelpunt op. Hierna was ook Almelo gevaarlijk en kwam Fleringen goed weg, doordat Selami Karki uit de draai rakelings voorlangs schoot. Na een dik uur spelen kwam Fleringen bijna op gelijke hoogte. Een fraai aangesneden corner van Dries Koopman werd door Jeffrey Heithuis kiezelhard op de vuisten van doelman Huseyin Yayla gekopt. Fleringen kwam de tweede helft beter in de wedstrijd, won meer tweede ballen en de duels op het middenveld met Tim Roling werden steeds vaker in Flerings voordeel beslist. Met nog twintig minuten op de klok onderschepte rechtsback Tieme Koopman een uittrap van Yayla en bracht de bal bij Simon Elshuis. Eshuis zette de bal voor en na een scrimmage kwam de bal bij Bram Meen. Met een fraai staaltje techniek wist Meen verdedigers Schorn en Olijnyk uit te spelen en met rechts de bal snoeihard in de verre hoek te schieten: 1-1.

Meer in het vat

De ontlading in het Fleringer kamp was enorm en Fleringen ging op zoek naar meer. Het laatste kwartier ontstond er een interessant schouwspel waar beide ploegen vol voor de winst gingen spelen. Na een fraaie steekpass van Steven Schepers werd Bram Meen weggestuurd maar het geplaatste schot verdween een metertje naast het doel. Ook Almelo liet in de slotfase haar tanden zien, maar gevaarlijke momenten via Karki en Kerr leverden geen doelpunt op. Fleringen probeerde door te drukken en was via een kopbal van wederom Meen, na een fraaie voorzet van de ingevallen Jasper Slaghekke, nog dichtbij. In de slotseconde nog een vrije trap voor SV Almelo, maar Oldenburger krulde de bal over het doel van Bram Kamphuis. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Een punt voor de ploeg van Hielke aan de Stegge waar er gezien de tweede helft misschien wel meer in het vat gezeten had.

SV Almelo was in ieder geval niet dichterbij gekomen en vooral de tweede helft gaf veel vertrouwen voor het restant van de competitie. Te beginnen komende donderdag 14 april om 20.00 uur thuis tegen KOSC uit Ootmarsum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer