Fleringen wint van KOSC, maar trekt tegen De Lutte aan het kortste eind

Donderdag 14 april stond voor Fleringen de competitiewedstrijd tegen KOSC op het programma. Op het eigen Reuvekamp werd om 20.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Broekhuis.

Voor Fleringen kwam er deze week een tegenvaller, omdat Sjoerd Booijink de rest van het seizoen moet missen door een voetblessure. Voor hem in de plaats speelde Milan Booijink. Verder speelden dezelfde elf als de wedstrijd tegen SV Almelo. KOSC kent tot dusverre een wisselvallig seizoen en combineert knappe overwinningen met soms onverklaarbare nederlagen.

In hoog tempo

KOSC zakte in en liet Fleringen het spel maken. Fleringen bouwde in hoog tempo op via Gijs Koopman en Jeffrey Heithuis. Uit de eerste goede aanval kwam Fleringen meteen op een 1-0 voorsprong. Simon Elshuis veroverde knap de bal op het middenveld en stuurde Bram Meen de diepte in. De spits van Fleringen kapte zijn directe tegenstander uit en maakte ook oog in oog met doelman Velthuis geen fout: 1-0. Een paar minuten later volgde al bijna de 2-0, toen Simon Elshuis met een afgesneden voorzet de tweede paal wist te bereiken. Maar Martijn Poppink en Steven Schepers kwamen net tekort om af te ronden.

Galavoetbal

Met twintig minuten op de klok het eerste kansje voor KOSC, maar middenvelder Brons schiet de bal hoog over het doel van Bram Kamphuis. Na een klein half uur  spelen werd de rappe Simon Elshuis weggestuurd. Nadat de voorzet eerst werd geblokt, wist Eshuis in de tweede poging de bal bij de instormende Dries Koopman te krijgen en met een schuiver schoot hij de 2-0 op het scorebord. Het was bij vlagen galavoetbal op sportpark ´t Reuvekamp in de eerste helft. KOSC zakte in en wachtte op fouten van Fleringen, maar deze kwamen er niet. De tweede ballen op het middenveld waren allemaal een prooi voor de Fleringse middenlinie. Gezegd mag worden dat de jonge Milan Booijink zich fantastisch staande wist te houden tegen de fysiek veel sterkere Coen Vennegoor en Fleringen keer op keer weer in balbezit wist te brengen.

Stevig in handen

Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft werd Bram Meen weggestuurd door Simon Elshuis, met alleen nog doelman Wout Velthuis voor zich. Meen probeerde de doelman te omspelen maar werd net te veel naar de zijkant gedrukt om doeltreffend te kunnen uithalen. KOSC wisselde hierna twee keer, een signaal dat Fleringen de wedstrijd stevig in handen had. Vlak voor rust speelde Steven Schepers met een bekeken lobje Bram Meen vrij voor het doel. Meen kapte naar binnen en wistt Velthuis in de verre hoek te verschalken. Maar de goal werd afgevlagd wegens buitenspel. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Genieten op ’t Reuvekamp

Voor Fleringen was het zaak om de goede eerste helft ook in de tweede helft door te zetten. Met nog maar tien minuten gespeeld in de tweede helft schoot Fleringen de Ootmarsumse hoop al aan diggelen. Na druk zetten wist Bram Meen de bal te veroveren en Simon Elshuis weg te sturen. Hij bleef rustig voor de doelman en schoot beheerst raak in de korte hoek: 3-0 voor Fleringen. Het was net als in de eerst helft genieten op sportpark ´t Reuvekamp. Fleringen combineerde vlot, wist veelvuldig de vrije man te vinden en backs Wout Booijink en Tieme Koopman denderden regelmatig door richting de Ootmarsumse zestienmeter. Op het middenveld had Fleringen de touwtjes stevig in handen waar Steven Schepers, Milan Booijink en Dries Koopman een dijk van een wedstrijd speelden.

In de verre hoek

Na zeventig minuten spelen leverde dit de 4-0 voor Fleringen op. Nadat Tieme Koopman doorbrak over rechts en de bal het strafschopgebied in slingerde, wist rechtsback Bonke de bal met de nodige moeite weg te koppen. Bram Meen pikte de bal op, kapte naar zijn zwakkere linkerbeen en verschalkte Wout Velthuis met een fraai schot in de verre hoek. KOSC gaf het op, smaakmakers Weierink en Teders werden gewisseld en aanvoerder Harperink werd meegestuurd naar het aanvalsfront. Ook Fleringen voerde een aantal wissels door. Jasper Slaghekke kwam in de ploeg voor Simon Elshuis, Dylan Kuipers in de ploeg voor Dries Koopman en Sem Kuipers kwam Milan Booijink vervangen.

Teamprestatie

Fleringen gaf geen gas terug, bleef vrolijk combineren en Bram Meen en Martijn Poppink waren nog dicht bij de 5-0. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst en bleven de drie punten in Fleringen. Een teamprestatie van de mannen van Hielke aan de Stegge met een verdiende overwinning als gevolg. Op maandag 18 april speelde het eerste elftal van VC Fleringen de competitiewedstrijd thuis tegen SV De Lutte. Na de overwinning op KOSC had Fleringen de derde plaats stevig in handen. Sjoerd Booijink was geblesseerd en Steven Schepers geschorst. Voor hem in de ploeg kwam Jasper Slaghekke. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt onder leiding van leidsman Lubben.

Rakelings naast

Nog binnen een minuut na de aftrap verloor Fleringen op een gevaarlijke plek op het middenveld de bal. De Lutte schakelde snel om en Wouter Punt wist de openingstreffer op het scorebord te zetten. Fleringen was wat van slag maar probeerde zich toch te herpakken. Binnen het kwartier volgde er een grote kans voor Fleringen, toen Simon Elshuis de diepte in werd gestuurd en de verdedigers van De Lutte te snel af was. Alleen voor het doel van Tom Bulter probeerde hij de uitkomende doelman te passeren en leek te worden aangetikt, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Kans verkeken. Hierna brak Bram Meen door over rechts, dribbelde de zestien binnen, gaf af op Jasper Slaghekke, maar verdween de bal rakelings langs het doel.

Niet de vorm

Waar Fleringen niet scoorde deed SV De Lutte dit even later wel. De actie was van spits Morsink en Boyd Roord was er als de kippen bij om de 0-2 achter Bram Kamphuis te werken. Een domper voor de ploeg van Hielke aan de Stegge. Fleringen probeerde het wel, werkte hard, maar had niet de vorm van de laatste weken. Een voorzet van Simon Elshuis werd door Martijn Poppink naast geschoten en vijf minuten later brak Elshuis door over links en leek zelf te kunnen schieten, maar gaf af op Martijn Poppink die niet wist binnen te werken. Enkele minuten later schoot Jasper Slaghekke rakelings over. Vlak voor rust nog een afgekeurd doelpunt van Milan Booijink wegens buitenspel. Een minuut later kwam De Lutte bijna nog op 0-3, maar Bram Kamphuis wist het venijnige schot van Bas Morsink te pareren. Ruststand: 0-2.

Mooie opsteker

Fleringen kwam fel uit de kleedkamer in de tweede helft. Vanaf de aftrap volgde al bijna de aansluitingstreffer, toen Tieme Koopman na een goede actie Simon Elshuis de gelegenheid gaf om uit te halen. Doelman Bulter was attent en wist het schot tot corner te verwerken. Een paar minuten later wel een treffer voor Fleringen. Opnieuw was het rechtsback Tieme Koopman die gevaarlijk doorbrak over rechts en Bram Meen wist diep te sturen. Meen kapte naar binnen en schoot de bal achter Tom Bulter. Een mooie opsteker voor Fleringen, zo vlak na de rust. Niet veel later noteerden we al bijna de 2-2, toen Bram Meen een voorzet van aanvoerder Poppink met veel gevoel richting de korte hoek kopte. Doelman Bulter was wederom alert en wistt de bal knap tot corner te verwerken.

Teenlengte tekort

Niet veel later moest Martijn Poppink eraf met een voetblessure. Na een dik uur spelen viel toch de 2-2. Het was wederom Tieme Koopman die na een goede actie de aangever was. Bram Meen pikte op en de spits van Fleringen schoot vanuit een moeilijke positie knap raak in de verre hoek. Fleringen probeerde door te drukken maar, na de gelijkmaker was het SV De Lutte dat een aantal prima kansen kreeg. Eerst was het Wes Roord die een teenlengte tekort kwam om binnen te werken en niet veel later was het Boyd Roord die oog in oog met Bram Kamphuis niet wistt te scoren. Ook Fleringen liet zich nog een aantal keer zien in de slotfase. Tot twee keer toe brak Bram Meen door de defensie van SV de Lutte. Eerst was het de laatste man van SV De Lutte die een kans wist te voorkomen en de tweede keer was het doelman Bulter die met de voeten kon redden.

Mooi doelpunt

Hierna was er wederom een kans voor Fleringen, wanneer de ingevallen Sander van Zutphen, ´sochtends nog uitblinker bij Fleringen 2, met een goede actie de zestien binnenkwam. Echter werd de strakke voorzet door iedereen gemist. Na een te korte terugspeelbal van Fleringen was het ook SV De Lutte dat nog een grote kans kreeg, maar Bram Kamphuis wist de lob van Morsink over het doel te tikken. Waar de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen, was het toch SV De Lutte dat er met de drie punten vandoor ging. Een vrije trap op twintig meter van het doel werd door Wouter Punt binnengeschoten. Een mooi doelpunt.

Flering zal de rug moeten rechten, want komende donderdag 21 april staat er weer een belangrijk potje op het programma. Uit tegen VV Oldenzaal kan Fleringen namelijk bij een goed resultaat de periodetitel pakken. Een unieke prestatie zou dit zijn voor de rood-witten van Aan de Stegge. Er wordt om 19.00 uur afgetrapt op Sportpark De Thij.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer