Heracles Almelo dicht bij lijfsbehoud na zege op FC Groningen

Heracles Almelo heeft zondag de tweede uitzege van het seizoen behaald. Nikolai Laursen tekende in de 22ste minuut voor de enige treffer in Groningen.

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl (archief)

De formatie van Frank Wormuth liet het balbezit aan FC Groningen en het plan was om via de omschakeling toe te slaan. Noah Fadiga mikte in de achttiende minuut over het doel en vier minuten later viel de 0-1 na een soepel lopende aanval. Lucas Schoofs bracht Nikolai Laursen in stelling en de Deen schoot raak via de onderkant van de lat.

Heracles Almelo hield daarna de controle en zorgde voor gevaar. Sinan Bakis probeerde het in de 26ste minuut van afstand maar Peter Leeuwenburgh stond op de goede plek. Ruben Roosken veroverde tien minuten later de bal op de vijandelijke helft en zijn schot ging maar rakelings naast. Nikolai Laursen was in de 45ste minuut dichtbij een tweede treffer. Zijn vrije trap belandde op de lat. FC Groningen probeerde na de rust opportunistischer te spelen. Heracles Almelo had het de eerste minuten enigszins lastig maar kwam daarna lange tijd niet in de problemen. De eerste twee kansen waren voor Heracles Almelo. Nikolai Laursen stuitte in de 66ste minuut op Peter Leeuwenburgh en een minuut later kopte Marco Rente net naast.

De thuisclub zorgde in de zeventigste minuut voor gevaar. Het schot van Bjorn Meijer was een prooi voor Koen Bucker. Lastiger was de uithaal van Paulos Abraham in de 83ste minuut maar de doelman redde uitstekend. Heracles Almelo stelde vervolgens de winst veilig.

FC Groningen – Heracles Almelo: 0-1 (0-1)

Scoreverloop

22′ 0-1 (Laursen)

Arbiter: Van de Graaf

Gele kaart: Fadiga (Heracles Almelo)

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik (45′ Sverko), Van Hintum (75′ Postema), Meijer, Duarte, Bogarde (46′ Van Kaam), De Leeuw (75′ Ngonge), Irandust, Strand Larsen, El Hankouri (46′ Abraham).

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Rente, Knoester (70′ Sonnenberg), Roosken, Hoogma, Schoofs, De La Torre, Ouahim (88′ Hansson), Bakis (90′ Armenteros), Laursen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer