Hoekschop wordt De Tukkers fataal tegen DSVD

Onder prachtige weersomstandigheden troffen DSVD en De Tukkers elkaar op tweede paasdag. Net als in Albergen was het een duel met weinig grote kansen. De thuisploeg wist als enige het net te vinden uit een hoekschop en bezorgde zo De Tukkers de tweede nederlaag van het seizoen.

Vanaf de aftrap trok de thuisploeg zich erg ver terug op eigen helft en liet het de Albergenaren het spel maken. Binnen de minuut legde Robin Eidhof namens De Tukkers de bal op het hoofd van Thijs Leemhuis. Zijn kopbal ging een half metertje over het doel. Zo’n tien minuten later gebeurde ongeveer hetzelfde aan de andere kant van het veld. DSVD gooide de bal vanaf de rechterkant voor en kopte vervolgens het leer ook over het doel.

Uitgelezen kans

Het spelbeeld bleef de eerste helft onveranderd. De Tukkers had ver uit het meeste balbezit, maar had moeite om tot echt grote kansen te komen. Telkens als de ploeg in het strafschopgebied kwam, wist DSVD schade te voorkomen. Vlak voor de thee kreeg Tim Haarhuis de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. DSVD speelde de bal te kort terug waardoor Haarhuis kon onderscheppen en richting het doel ging. Hij schoot echter in kansrijke positie de bal hoog over.

Uiterste krachtinspanning

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Uit de counter kreeg DSVD na ongeveer een uur spelen een hoekschop. Spits Wout Arkink was van waarde voor zijn team, want hij kopte de hoekschop binnen: 1-0. De Tukkers bracht drie verse krachten en ging opzoek naar de gelijkmaker. In minuut 76 schoot Guus Demmer ineens uit een voorzet van Kars Velthof, maar mikte over. Even later leek Kjell Huisman de doelman te omspelen, maar met een uiterste krachtinspanning wist de doelman de bal nog net weg tikken.

Sven Masselink werd niet veel later tot tweemaal toe goed vrijgespeeld, maar kon de bal net niet goed controleren waardoor verder gevaar uitbleef. DSVD wist de zege over de streep te trekken en maakte in de slotminuut nog bijna de 2-0. Een hoekschop viel bij de tweede paal, maar werd ditmaal naast het doel gekopt.Zondag aanstaande speelt De Tukkers 1 de thuiswedstrijd tegen Reutum 1. Er wordt om 14:00 uur afgetrapt en de balsponsor deze middag is supermarkt Coop uit Albergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer