Amicitia

Junioren Amicitia schrijven historie met promotie naar de overgangsklasse

Met een prima staaltje koelbloedigheid hebben de A-junioren van Amicitia afgelopen zaterdag promotie naar de Overgangsklasse afgedwongen. In Hardenberg stond de return van de wedstrijd tegen Juventa A1 op het programma.

Thuis won Amicitia een week eerder al overtuigend met 15-10, maar garanties op de finale eindoverwinning zijn er nooit. Die moest men opnieuw zelf afdwingen. Deze keer in een propvolle en vooral ook sfeervolle sporthal De Beek in Hardenberg. Vol met toeschouwers van beide clubs die hun team fanatiek aanmoedigden. Het werd een wedstrijd van uitersten: beide ploegen gingen er vol voor en zochten vaak de grenzen van het toelaatbare op. De scheidsrechter beleefde geen eenvoudige wedstrijd en had het er zichtbaar moeilijk mee.

Maar de Vriezenveense ploeg van trainer/coaches Gerben de Krey en Marijke Schipper hield het hoofd koel. Weliswaar nam Juventa direct een voorsprong, maar de Vrieshuis Bussink formatie repareerde die achterstand niet veel later. Om vervolgens te gaan rusten met een 5-7 voorsprong.

Na rust was de spanning om te snijden. Daarbij bleef Amicitia steeds aan de goede kant van de score. Juventa gaf alles maar kon uiteindelijk het verschil niet meer goedmaken. De oranjekragen hadden bovendien het verschil van vijf doelpunten in hun voordeel van de vorige wedstrijd op zak. Maar om kunnen gaan met een wedstrijdspanning als deze is geen eenvoudige zaak. De emoties vlogen door de zaal. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 12-13 gewonnen en kon het verdiende feest beginnen.

Op naar volgend zaalseizoen waar dan ongetwijfeld pittige tegenstanders voorbij zullen komen. Voor Amicitia is deze promotie van historische betekenis. Het is ruim dertig jaar geleden dat men eerder op dit niveau speelde.

AMICITIA 2 EN B1 PROMOVEREN NIET

Zowel de senioren reserves als de B1 jeugd verloren beide hun return wedstrijd. Amicitia B1 moest in en tegen Wageningen proberen om de 10-8 thuisoverwinning een nog beter vervolg te geven. Dat lukte helaas niet. Wageningen B1 was met 19-13 te sterk en ging er met de promotie van door.

Amicitia 2 moest in Assen een 19-20 thuisnederlaag gaan repareren. Ook dit team kwam te kort en moest haar meerdere erkennen in AVO 2 dat de wedstrijd met 17-14 won en daardoor promoveerde naar de Reserve Overgangsklasse. Amicitia 2 blijft actief in de Reserve Eerste Klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer