Lotte van der Horst en Elyne Nijhuis maken overstap naar Apollo 8

Apollo 8 heeft zich opnieuw versterkt. Lotte van der Horst en Elyne Nijhuis spelen komend volleybalseizoen voor de eredivisionist uit Borne.  

Foto’s: Rudy van ’t Rood en Wim Simons

De 24 jarige Lotte van der Horst is één van de meest scorende speelsters in de eredivisie en zal op de passer/ loper positie aan de selectie toegevoegd worden. Elyne Nijhuis (18 jaar) zal de middenpositie komen versterken.

Lotte van der Horst

De 24-jarige Lotte komt over van Peelpush uit Meijel. Thijs en Bart Oosting zijn verheugd met de komst van Lotte. ‘Met Lotte komt er een ervaren eredivisie speelster met veel drive. Zij viel ons de laatste jaren op vanwege haar power in de aanval. Lotte zal als geboren en getogen Brabantse in Enschede gaan werken en in het Apollo-huis in Borne gaan wonen’.

‘Ik kreeg een goed gevoel bij de staf en club met mooie doelstellingen en ambities’ licht Lotte toe. ‘Ik heb de afgelopen vier jaar met veel plezier bij Peelpush gespeeld en ben blij dat ook hier bij Apollo 8 plezier centraal staat. Ik kijk er naar uit om deze stap te maken en aan de slag te gaan in Borne. Ik heb zin in dit nieuwe avontuur’.

Elyne Nijhuis

Elyne Nijhuis uit De Lutte komt over van Set Up’65 en blijft in Twente op topniveau volleyballen. ‘Elyne is een speelster die we al een tijdje volgen. Elyne, is een Twentse speelster die de mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen tot een van de betere speelsters van de eredivisie. Met haar lengte van 1.91 meter gaat zij de concurrentie aan met de andere twee middenaanvalsters in onze selectie.  In de uitwedstrijd tegen Setup’65 liet Elyne bovendien al zien over een zeer sterke service te beschikken’, zeggen Thijs en Bart Oosting.

‘Ik heb 9 jaar bij Lutheria in De Lutte gevolleybald, daarna ben ik naar Set Up’65 gegaan waar ik twee seizoenen heb gespeeld. Ik zie de stap naar Apollo 8 als een mooie uitdaging en wil me graag verder ontwikkelen in een nieuw team’, vertelt de nieuwe middenspeelster van de Bornse eredivisionist.

Apollo 8 kijkt er naar uit om Lotte en Elyne te zien volleyballen in het Apollo 8 shirt. Wij wensen jullie veel volleybalplezier in het volleybalhart van Twente.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer