Nieuw leven voor twee playgrounds

De Krajicek Playgrounds in het Nieuwstraatkwartier en De Riet worden op maandag 25 en dinsdag 26 april feestelijk heropend. Op beide middagen zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Daarna is er voor de jeugd elke week wat te doen op de multifunctionele sportvelden door een samenwerking van de Krajicek Foundation met de gemeente Almelo, Sportbedrijf Almelo en Avedan.

Iedereen is van harte welkom bij de heropeningen op maandag 25 april en dinsdag 26 april, allebei vanaf 14 uur. Op maandag 25 april wordt de playground aan de Steffensweg in De Riet als eerste heropend door een afgevaardigde van de gemeente. Een dag later is de playground in het Nieuwstraatkwartier aan de beurt. Er zijn leuke clinics (onder andere kickboksen, futsal en voetbal) en de opblaas-stormbaan is aanwezig. Beide dagen zijn er mensen van de Krajicek Foundation, Sportbedrijf Almelo, Avedan, Scorpio Gym, Heracles Futsal & Heracles Almelo.

De Krajicek Foundation legt samen met gemeenten Krajicek Playgrounds aan in aandachtswijken. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Dat helpt om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Zij worden hierbij, minimaal eens per week, begeleid  door de buurtsportcoach van Sportbedrijf Almelo, een jongerenwerker van Avedan en door de Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs sport- en spelactiviteiten op en rondom hun eigen playground verzorgen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer