NKC '51

NKC ’51 verliest eerste play-off om promotie ondanks sterke eerste helft

Na het veiligstellen van klassebehoud vorige week in een mooi duel tegen Wit-Blauw, mocht NKC ‘51 beginnen aan de kers op de taart van het zaalseizoen. Het onbekende DOS uit Westbroek kwam op bezoek in Nijverdal om de eerste play-off wedstrijd te spelen voor promotie naar de Hoofdklasse. Gezien de ranglijsten vooraf was DOS de favoriet. De gasten uit Westbroek hebben vooraf ook uitgesproken dat promotie naar de Hoofdklasse doelstelling nummer één was. NKC ‘51 was de underdog en wellicht dat daardoor de druk op deze wedstrijd minder was dan voorgaande duels. In een sfeervolle zaal floten dhr. M.B. Bruggeman en dhr J. Reupkes voor het eerst om 16:30.

DOS (W) leek uit de startblokken te schieten. In een korte tijd liep NKC ‘51 al tegen een 0-2 achterstand aan. Daarna ging het echter volledig mis bij de gasten. NKC ‘51 speelde vrijuit en met veel pressie op de spitsen van DOS (W). Vooraf was duidelijk dat het vooral van de heren van DOS (W) moest komen en NKC ‘51 stelde zich hier goed op in. DOS (W) was haar vorm totaal kwijt en NKC ‘51 trok een sprint naar acht doelpunten op rij, 8-2. De coach van DOS (W) was genoodzaakt om in de eerste helft al het tactische plan te wijzigen middels de nodige wissels. NKC ‘51 liet zich hierdoor van de wijs brengen en speelde niet meer met het vertrouwen dat het daarvoor deed. Zowel NKC ‘51 als DOS (W) had veel moeite met het vinden van de korf. DOS (W) wist de achterstand iets te verkleinen, maar NKC ‘51 ging wel met een riante voorsprong de rust in. Ruststand 10-5.

Het vele publiek dat op de wedstrijd af was gekomen, kreeg geen spectaculaire tweede helft voorgeschoteld. NKC ‘51 was haar grip op DOS (W) volledig kwijt en binnen vijf minuten noteerden de gasten de aansluitingstreffer, 10-9. Voor DOS (W) was het erop en erover, DOS (W) kwam langszij en nam een voorsprong naar 10-12. De doelpunten bleven erg schaars, NKC ‘51 had geen antwoord op het achterverdedigen van DOS (W) en leverde de één na de andere bal gemakkelijk in. De energie leek totaal weg te vloeien bij de Nijverdallers en zij wisten in de tweede helft maar één keer te scoren. DOS (W) wist de korf nog tweemaal te vinden waardoor NKC ‘51 na een goede eerste helft, toch nog tegen een verdiende nederlaag aanliep. Eindstand 11-14.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 de return in Westbroek. Daar moet gewonnen met minimaal vier doelpunten verschil om promotie af te dwingen. Aanvang 19:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer