OldStars korfbal van start in Vriezenveen

Op donderdag 21 april kunnen ouderen bij korfbalvereniging Amicitia uit Vriezenveen gratis kennismaken met OldStars  korfbal. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. Met OldStars korfbal in Vriezenveen biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met de Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), senioren laagdrempelig toegang tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.Aanmelden voor de kick-off op 21 april kan via Marijke Schipper op 06 57 14 64 11 of via info@amicitia.nu.  

OldStars korfbal bij korfbalvereniging Amicitia

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars korfbal in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten. In de regio wordt OldStars korfbal mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel en Gold Stars Heracles. 

Het programma voor de kick-off op 21 april:

09:45   inloop met koffie/thee
10:00   welkomstwoord
10:45   start training
11:30   afsluiting met lunch 

Samen fit ouder worden met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partners Menzis en het Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars in de wijk en OldStars Vitaal richten zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer