Scholten en Tulk gaan op voor titelprolongatie

Zaterdag 9 mei is de selectie voor het EK klootschieten bekend gemaakt nadat de laatste twee wedstrijden verschoten waren. Zowel Rob Scholten als Silke Tulk zijn nu beide verzekerd van een plek binnen de selectie en kunnen hun EK-titel van 2016 verdedigen in Duitsland.

Hagel

Tijdens de laatste twee selectiewedstrijd speelden de weergoden met de klootschieters. Waar het ene moment de zon scheen, kwam het volgende moment de hagel met bakken uit de lucht. De veldbaan in Reutum had echter weinig te leiden van de weersomstandigheden en dat maakte dat het tot het laatst spannend bleef wie zich zou kwalificeren voor het EK.

KV Beuningen hofleverancier

Bij de mannen kwalificeerden zich Tom Kemperink (KV Niej Haarbig), Luuk Zanderink (KV Beuningen), Guus Weghorst (KV Niej Haarbig), Laurens Maseland (KV de Toekomst), Michiel Ruel (KV Lattrop-Breklenkamp), William Hobbelink (KV Beuningen), Mark oude Luttikhuis (KV Mander), Bart Kamphuis (KV Mander), Mark Tijkorte (KV Mander) en Rob Scholten (KV Niej Haarbig)
Bij de dames waren het Kim Groener (KV Beuningen), Britt Blokhuis (KV Beuningen), Maaike Haamberg (KV de Toekomst), Suzan Zieverink (KV ’t Broek), Kim Schurink (KV de Toekomst) en Silke Tulk (KV Kleine David) die de selectie vormen voor het veldteam.

Debutanten

Voor de jeugd is een EK altijd bijzonder, omdat het voor de meesten de eerste keer is dat zij internationaal de Nederlandse driekleur zullen vertegenwoordigen.
Bij de jongens bestaat de veldselectie uit Julian Broekhuis (KV de Brink), Bart Hemmer (KV Reutum), Bart Lucas (KV Hertme) en Cisse Luft (KV de Brink).
Britt Rolink (KV Beuningen), Imke Haring o/g Brugger (KV Ons Genoegen) en Sophie Koebrugge (KV Niej Haarbig) zullen namens Nederland uitkomen bij de meisjes op het EK.

Het EK-klootschieten wordt gehouden van 26 tot en met 29 mei in het Duitse Meldorf.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer