Sportlust Vroomshoop pakt twee keer de volle buit

Na het dubbele onderonsje met Broekland was het voor de mannen van hoofdtrainer Ruud Bruns zaak om donderdagavond in en tegen de plaatselijke SV Zwolle weer drie punten toe te voegen aan het totaal.

Sportlust Vroomshoop begon niet geheel scherp, maar wist na ruim tien minuten wel de score te openen middels een bal die terug werd gelegd door Dennis Jozic en bekwaam werd afgerond door de inkomende Gijs Kleinheerenbrink. De assistent van Zwolle zag hier onverklaarbaar buitenspel in en de keurig fluitende arbiter ging mee in zijn beslissing.

Steviger in handen

Kort hierna kreeg Sportlust een tweede mogelijkheid, waarbij Tim Spoor de keeper probeerde te omspelen maar waarbij de keeper met een goede redding de gelijke stand vast hield. Waar Sportlust de kansen kreeg was het de thuisploeg die de score opende door zwak ingrijpen van de Vroomshoopers: 1-0 voor SV Zwolle. Sportlust Vroomshoop liet zich niet van de wijs brengen en pakte het goed op en scoorde na 25 minuten de verdiende gelijkmaker, waarbij een Hankamps-onderonsje Dinand de aangever was en Allard het eindstation. Het scorebord was amper bijgewerkt of Sportlust kreeg een penalty na een opzichtige overtreding. Coen Sickman wist wel raad met deze mogelijkheid en scoorde alweer voor de derde wedstrijd op rij. Sportlust Vroomshoop had de wedstrijd steeds steviger in handen en vlak voor de thee resulteerde dit in een 1-3 voorsprong.

Rode kaarten

Na de pauze drukte Zwolle Sportlust wat verder terug. Dit resulteerde in een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt. Vlak hierna was het de doelman die het nakijken had op een bekeken schuiver. Zo stond de 2-3 tussenstand weer op het bord. Sportlust Vroomshoop rechtte haar rug en breidde de voorsprong uit naar 2-4. Later kreeg eerst een speler van de thuisploeg een rode kaart na opmerkingen op de scheidsrechter. Kort hierna werd er tot tweemaal toe nagetrapt na een overtreding op Sem Kosse. Een tweede rode kaart voor Zwolle werd getoond en ook Sportlust kreeg een tweede gele kaart (en dus rood) bij het opstootje dat hierna plaatsvond. Toen de gemoederen enigszins bedaard waren kreeg Zwolle een penalty die werd binnengeschoten en in eens werd het weer spannend. Sportlust Vroomshoop gaf  het laatste kwartier weinig meer weg. De jonge ploeg met tegen het eind van de wedstrijd vijf jeugdspelers binnen de lijnen won verdiend van SV Zwolle, en kan weer omhoog kijken op de ranglijst.

Profiteren

Op een zonovergoten tweede paasdag wist Sporlust een relatief eenvoudige zege te behalen op DAVO. De gasten uit Deventer werden met 3-0 verslagen, waar Sportlust Vroomshoop in de eindfase verzuimde om de score verder uit te breiden. De voorbereiding van DAVO werd verstoord door het vergeten van de shirtjestas waardoor men slechts tijd had voor een korte warming-up. Mogelijk kwam het hierdoor dat Dennis Jozic al in de eerste minuut leek te profiteren van een te korte terugspeelbal. Jozic werd echter uit balans gebracht door de uitkomende doelman welke van geluk mocht spreken dat hij niet al meteen kon gaan douchen.

Mooie actie

DAVO leek wakker geschud en begon steeds iets beter te voetballen, terwijl de openingsfase bij Sportlust moeizaam verliep. DAVO zakte in en er was bij Sportlust Vroomshoop te weinig beweging waardoor de vrije man nog niet werd gevonden. Na een half uur spelen kwam Sportlust beter in de wedstrijd. Dinand Hankamp zocht de diepte en tikte oog in oog met de doelman breed op Tim Spoor die voor open doel raak schoot. Deze breedtepass werd echter afgevlagd voor buitenspel. Twee minuten later was het echter alsnog raak toen DAVO via de rechterflank een counter leek op te zetten. Door adequaat ingrijpen van het centrale duo aan de zijde van Sportlust werd niet alleen de counter onschadelijk gemaakt. Coen Sickman wist ook meteen een vogelvrije Allard Hankamp in balbezit te brengen. Hij zocht en vond Dennis Jozic, die een mooie actie wist af te ronden met een schot langs de doelman: 1-0.

Identiek doelpunt

In de tweede helft werd duidelijk dat Sportlust conditioneel sterker was dan DAVO waardoor er steeds meer ruimte kwam om aan te vallen. In de 52e minuut resulteerde dit in een tweede doelpunt, toen Tim Spoor een kort genomen corner perfect aansneed waardoor Allard Hankamp met zijn hoofd de bal in de verre hoek kon schampen. Een kwartier later wist Sportlust de wedstrijd definitief in het slot te gooien met een vrijwel identiek doelpunt. Wederom draaide Spoor vanaf de linkerkant de bal perfect in en ditmaal was het de kopsterke Gijs Kleinheerenbrink die de bal in de verre hoek wist te verlengen. In de slotfase waren er legio kansen om de score verder uit te breiden, maar het leek erop dat men elkaar de doelpunten gunde terwijl het effectiever zou zijn geweest om zelf af te drukken. Dit zegt echter ook iets over de teamspirit van het elftal van trainer Ruud Bruns.

Het bleef dus bij 3-0, waardoor Sportlust na de doordeweekse zege in Zwolle opnieuw drie punten kon bijschrijven. Sportlust staat hierdoor stabiel in de middenmoot, maar doordat veel teams kort op elkaar staan kan er nog veel gebeuren in het restant van het seizoen. Aanstaande zondag zal Sportlust het op het eigen sportpark de Bosrand opnemen tegen SV Raalte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer