Sportlust Vroomshoop puntloos in tweeluik met Broekland

Sportlust en Broekland moesten het in vier dagen twee keer tegen elkaar opnemen. Aanvankelijk had Sportlust drie punten meer dan Broekland met een wedstrijd minder gespeeld.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op donderdagavond. Met veel ruimte tussen de linies was het een open wedstrijd met veel mogelijkheden voor beide partijen.

Verdiende overwinning voor de uitploeg

Echter, waren de grootste kansen er voor Broekland.In de 32e minuut leidde dit dan ook tot een doelpunt voor de uitploeg. Een vrije bal aan de zijlijn werd het zestienmetergebied ingeschoten en bij de tweede paal uiteindelijk binnen getikt. Dit leek Sportlust wel wakker geschud te hebben, dat hierna iets beter begon te voetballen. Dat vertaalde zich ook door naar de voor Sportlust grootste kans van de wedstrijd, maar te veel combineren voorkwam dat de trekker nog werd overgehaald. Na rust kregen beide partijen nog kansen om de wedstrijd voor het publiek aantrekkelijker te maken, maar de winderige omstandigheden waren kenmerkend voor het rommelige veldspel gedurende de wedstrijd. Er werd niet meer gescoord, maar alom was het een verdiende overwinning voor de uitploeg.

Eerste fase van de wedstrijd

Op zondagmiddag vond de rematch plaats in Broekland. Sportlust had wat recht te zetten na het slechte veldspel van drie dagen geleden en begon ook sterk aan de wedstrijd. Althans, voetballend begon Sportlust goed, maar geeft het alsnog helemaal weg in de eerste fase van de wedstrijd. Want na een kopbal uit een voorzet en even later een miscommunicatie achterin wist Broekland al na vijf minuten de 1-0 en de 2-0 te maken. Tussendoor kreeg Sportlust al wat schietkansen middels Tim Spoor en Allard Hankamp, maar dit leidde nog niet tot doelpunten. Toch duurde het niet lang voordat Sportlust weer terug in de wedstrijd wist te komen. In de 12e minuut werd het namelijk al 2-1 ,toen Tim Spoor binnen werkte op aanleggen van Dennis Jozic na een lange bal van achteruit.

Deksel op de neus

Drie minuten later kreeg Toon van Dam ook de kans om de 2-2 op het scorebord te zetten, maar dit werd ogenschijnlijk onreglementair voorkomen te worden door een verdedigende actie van Broekland in het strafschopgebied, maar dit bleef onbestraft. Tot de rust bleef het 2-1 en ook wat kansen betreft zakte het tempo in de wedstrijd een beetje af. Na rust kwam Sportlust weer sterk uit de kleedkamer en kreeg het in 54e minuut alsnog een strafschop, nadat Dennis Jozic werd gevloerd binnen het zestienmetergebied. Coen Sickman stuurde de keeper in de verkeerde hoek en zette Sportlust verdiend op 2-2. Het voelde alsof Sportlust de wedstrijd toen naar haar hand zou gaan zetten, maar al snel kreeg het weer de deksel op de neus. In 60e minuut werd de spits van Broekland vanuit een steekpass voor keeper Lars Gritter gezet en de spits wist de thuisploeg wederom op voorsprong te zetten: 3-2.

Ondanks dat Sportlust wel een betere wedstrijd speelde dan afgelopen donderdag kon het geen revanche meer nemen op Broekland. Eindresultaat, Sportlust puntloos in tweeluik met Broekland. Aankomende donderdag 14 april neemt Sportlust het op tegen SV Zwolle, in Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer