Sportlust Vroomshoop verliest thuis van SV Raalte

Sportlust Vroomshoop heeft het in de thuiswedstrijd tegen SV Raalte nagelaten om aan te sluiten bij de subtop van de ranglijst. Een slechte openingsfase zorgde ervoor dat er met 1-2 werd verloren.

Al na enkele minuten wist Raalte vanuit de counter de 0-1 op het scorebord te zetten. Een aanval van Sportlust werd onderbroken en uit de tegenstoot wist Raalte over rechts door te breken. Sem Kosse kon het net niet meer voorkomen dat de bal breed werd gelegd en bij de tweede paal eenvoudig werd binnen getikt.

Betere ploeg

Niet veel later kwamen de gasten via een vrije trap die langs de muur werd gedraaid al op een 0-2 voorsprong, waardoor Sportlust na twaalf minuten spelen al achter de feiten aan liep. In de fase die hierna volgde had Sportlust Vroomshoop het betere van het spel en ging het nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze werd na ongeveer twintig minuten voetballen dan ook gevonden. Een indraaiende voorzet van Tim Spoor werd vakkundig door Allard Hankamp tot doelpunt gepromoveerd. Ook in het restant van de eerste helft bleef Sportlust de betere ploeg, maar tot echte grote kansen wist het niet te komen. Raalte was vlak voor rust nog wel een keer gevaarlijk via een afstandsschot dat de bovenkant van de lat schampte. Hierdoor werd er gerust met een 1-2 tussenstand.

Enorme domper

Na de rust kwam Toon van Dam de geblesseerde Dennis Jozic vervangen en probeerde Sportlust Vroomshoop op de ingeslagen weg van voor de rust verder te gaan. Maar het niveau van voor de rust werd niet gehaald en werd Sportlust naarmate de wedstrijd vorderde steeds slordiger aan de bal. De eerste grote kans na de rust was voor de bezoekers maar doelman Frank Dubbink wist uitstekend redding te brengen. Halverwege de tweede helft dacht Sportlust op gelijke hoogte te komen, nadat Toon van Dam een steekbal van Spoor binnen tikte. Tot ieders verbazing stond de grensrechter van Raalte echter met de vlag in de lucht en besloot de leidsman hierin mee te gaan. Een enorme domper voor de thuisploeg.

In de slotfase probeerde Sportlust via voorzetten van de zijkant nog wel opzoek te gaan naar de verdiende gelijkmaker. Maar het wist niet meer tot grote kansen te komen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag. De komende week wacht er een uitwedstrijd bij S.V. Haarle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer