SVZW ontvangt DOS ’37

Op zaterdag 16 april krijgt SVZW bezoek van de buren uit Vriezenveen. Zowel het eerste als het tweede elftal speelt de derby tegen DOS ’37.

Door Gerrit Koers

Foto’s: Jeroen Tempert sport-fotografie

DOS ’37 beleeft een moeizaam seizoen in de 1e Klasse D. Het team moet alle zeilen bijzetten om niet in de nacompetitie om handhaving terecht te komen. Het voetbal dat DOS speelt is helemaal niet zo slecht, maar er is een probleem op een belangrijk onderdeel van het spelletje. Het scoren van doelpunten verloopt heel moeizaam. En vaak gaat dan de oude voetbalwet weer op: Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel.

Resultaat halen

De nummer 14 in de competitie degradeert rechtstreeks. De nummers 12 en 13 moeten nacompetitie spelen. Op moment van schrijven van deze voorbeschouwing staat DOS ’37 op de 11e plaats. met zestien punten uit zestien wedstrijden. Maar de voorsprong op de 12e plaats is maar 1 punt. Wel heeft DOS nog een inhaalwedstrijd tegoed. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Hierden afgelast. DOS ’37 weet dus wat het te doen staat in Wierden: Winnen. Dat zal echter niet zomaar gebeuren, want SVZW wil deze derby graag winnen, net zo als dat lukte in Vriezenveen op 19 februari. Die wedstrijd eindige toen in 0-1. Trainer Jeroen Niks van DOS zal ongetwijfeld lering hebben getrokken uit die wedstrijd, om deze te gebruiken om nu wel een goed resultaat te halen in Wierden.

Enige oostelijke derby

SVZW speelde op 2 april thuis tegen SVI. Deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Doordat SVZW verzuimde om een derde doelpunt te maken werd het een moeizame overwinning. SVI deed er alles aan om een tweede doelpunt te maken, maar gelukkig voor SVZW lukte dat niet. Nu maar zien of het ook lukt om deze thuiswedstrijd te winnen. Deze wedstrijd is de enige oostelijke derby in de 1e Klasse D. In derby’s spelen ook altijd andere dingen mee. Er is meer publiek, en de supporters willen graag dat hun favoriete club juiste deze wedstrijden wint. Ook SVZW zag zaterdag dat de uitwedstrijd naar SDV Barneveld werd afgelast. Maar in tegenstelling tot DOS ’37 wil dat niet zeggen een week meer rust. Want op dinsdag 12 april moet SVZW aantreden tegen De Merino’s in Veenendaal.

SVZW heeft weer wat meer spelers beschikbaar na blessureleed. Maar het is nog steeds krap, vooral in aanvallend opzicht. Trainer Joram Hendriks moet daarom elke week puzzelen om tot een juiste opstelling te komen. Hij zal de spelers in ieder geval meegeven dat passie en strijd nodig zullen zijn in deze wedstrijd. Ook de tweede elftallen van SVZW en DOS spelen tegen elkaar in Wierden. Zij trappen om 12.00 uur af. Na de wedstrijd maken zij ruimte op het hoofdveld voor de eerste elftallen. Scheidsrechter van der Velden zal om 14.45 uur het duel in gang zetten.

De overige wedstrijden van zaterdag 16 april

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Bennekom – SDV Barneveld (1)

Bennekom is wat achterop geraakt bij de kopgroep en staat nu stevig in de middenmoot. Bennekom stond afgelopen zaterdag heel lang met 0-1 voor tegen Go Ahead, maar in de 90e minuut werd het toch 1-1. SDV Barneveld kwam niet in actie in verband met met veel afwezigen. De bezoekers zitten in een dip, en het moet maar blijken of ze daar al weer uit zijn. Bennekom is ook op de hoogte van vorm dip bij de bezoekers. Zij gaan vol voor de winst, en dat gaat ook lukken.

DTS Ede – SVI (1)

Door de 0-1 winst op DCZ ’68 is DTS nu alleen de koploper in de 1e Klasse D. De voorsprong op CSV Apeldoorn is nu drie punten. Die voorsprong is mede te danken aan SVI, want zij wonnen met 1-0 van CSV Apeldoorn. DTS is dus gewaarschuwd. Onderschat SVI niet. De heenwedstrijd in Zwolle werd ternauwernood met 3-4 gewonnen door DTS. SVI zal ook graag willen winnen van de koploper, maar DTS steekt in een goede vorm. Winst voor de thuisclub.

DOS Kampen – De Merino’s (3)

Met winst in deze wedstrijd kunnen de beide tegenstanders afstand van elkaar nemen in de strijd om handhaving. De belangen zijn dus enorm groot in deze wedstrijd. Welke ploeg gaat het beste om met de stress. Verlies zou wel heel slecht uitkomen. Maar aan gelijkspel hebben beiden ook niets. Dat krijg je vaak wedstrijden waarin ploegen aanvallen met de handrem erop. Na een nerveuze ontmoeting staat er een gelijkspel op het scorebord.

Hierden – DCZ’68 (2)

Hierden staat op de laatste plaats. Alleen met goede resultaten is het nog mogelijk om een nacompetitie plaats te halen. Rechtstreekse handhaving lijkt niet meer mogelijk. Door de resultaten van de laatste weken is DCZ ’68 afgezakt naar de vierde plaats. Wel is de eerste periodetitel voor hen. Hierden zal ook deze wedstrijd dapper de strijd aangaan, maar DZC ’68 is een maatje te groot.

Nunspeet – KHC (1)

Nunspeet is heel goed bezig. Door vijf wedstrijden op rij te winnen is de thuisploeg geklommen naar de derde plaats in de competitie. De achterstand op DTS is vier punten. KHC is de ploeg met de minste verloren wedstrijden. Slechts drie keer ging KHC onderuit. Toch staat de ploeg onderin de lijst, want negen keer gelijk spelen telt niet echt aan. Nunspeet weet dat KHC een stugge tegenstander is, maar ze zitten in positieve flow, en weten deze wedstrijd ook te winnen.

CSV Apeldoorn – Go Ahead Kampen (1)

CSV Apeldoorn weet doorgaans wel raad met de kansen. Dat was echter tegen SVI niet het geval, en daardoor verloor CSV met 1-0. En zakte af naar de tweede plaats. Go Ahead Kampen haalt de laatste weken wel punten binnen, maar staat nog lang niet op de plek op de ranglijst waar ze thuis horen. CSV Apeldoorn tegen Go Ahead Kampen is een wedstrijd om naar uit te kijken. Twee sterke teams tegenover elkaar. CSV Apeldoorn is thuis heel sterk, en gaat deze wedstrijd winnen.

18 april, 2e paasdag

Go Ahead Kampen – KHC (3)

Deze wedstrijd is een mooi affiche voor de tweede paasdag. Twee plaats genoten tegen elkaar. Als het weer een beetje meewerkt, is er in elk geval een winnaar. De penningmeester van de thuisclub kan het niet druk genoeg worden. Een voorspelling in een derby is lastig. Beiden ploegen zullen willen winnen, want dat zijn ze aan de eigen supporters verplicht. De beide ploegen kennende zal het niet aan strijd ontbreken. Maar een winnaar komt er niet.

Vanaf de aankomende speelronde mag er geen wedstrijd meer worden afgelast vanwege coronagevallen in de selectie. Dat is mooi, want dan kan het programma nu volgens planning worden afgewerkt. Wel zijn er een paar ploegen die doordeweeks wedstrijden moeten inhalen. Die hebben dus een extra druk programma. Bovenin is de strijd nog steeds enorm spannend, al is DTS nu wel alleen de koploper. Maar er zijn nog negen wedstrijden te spelen, dus drie punten voorsprong zegt nog niets. Onderin is verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. Wanneer alle ploegen een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld, kan er een eerste conclusie worden getrokken.

Iedereen een mooie voetbal zaterdag, en aansluitend gezegende paasdagen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer