SVZW te sterk voor De Merino’s

Als gevolg van coronabesmettingen zijn er de afgelopen tijd nog al eens wedstrijden afgelast. Zo stond de wedstrijd tussen De Merino’s en SVZW oorspronkelijk voor 26 maart op de kalender. De wedstrijd ging toen niet door en werd verplaatst naar 12 april.

Door Gerrit Koers

Foto omslag: Henk Steen

Om 20.00 uur werd de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter Smit. Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan het duel. In de eerste minuten waren er wat mogelijkheden voor SVZW, waarna De Merino’s weer gevaarlijk werden.

In twee pogingen

Melvin van de Haar schot de bal op lat. Vlak daarna scoorde Jos Henken namens de thuisclub, maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Daarop volgden twee kansen voor Frank Smit, maar geen doelpunten. In de 23e minuut was er een dikke kans voor Vincent v.d. Weerdhof, maar hij wist SVZW-doelman Julian Bakker niet te passeren. Enkele minuten later was het Frank Smit die Luuk Geelen met een mooie pass op weg stuurde. Geelen wist raad met deze kans en opende de score: 0-1. In 33e minuut leverde Kelvin Slomp een goede voorzet af. Het was Bas ter Hogt die in twee pogingen de 0-2 op het bord zette. Arien Bakkenes koopt nog een keer net over namens de gastheren. Daar bleef het bij en met een 0-2 stand zochten de spelers de kleedkamer op.

Om zeep geholpen

Zoals te verwachten probeerden De Merino’s direct na aanvang van de tweede helft om de achterstand goed te maken. Omdat de ploeg vooruit speelde, ontstond er ruimte voor SVZW. Kelvin Slomp legt de bal goed terug op Luuk Geelen, maar hij kreeg deze net niet onder controle. Maarten Jansen kreeg een mooie schietkans, maar zijn schot was te zacht. In de 81e minuut trok de schiedsrechter voor de eerste en laatste maal de gele kaart. Robin de Jong was de ontvanger. Vlak voor het einde had Yunus Gungor zijn invalbeurt nog met een doelpunt kunnen opluisteren, maar hij slaagde er niet in om doelman Koen Hagelstein te passeren. In de blessuretijd was er nog een enorme kans voor de gastheren om in elk geval de eretreffer te maken. Deze werd echter om zeep geholpen.

Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Al met al een verdiende overwinning voor SVZW, vooral op basis van vele gewonnen duels in de verdediging en het middenveld. Werd er een duel verloren, dan was daar vaak een medespeler die alsnog de bal veroverde. SVZW staat nu op zesde plaats in de competitie, met nog één inhaalwedstrijd te goed.Op zZaterdag 16 april speelt SVZW thuis tegen DOS ’37. Aanvang van de wedstrijd is 14.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer