Big Bulls

The Big Bulls winnen op zonovergoten Wendelgoor van the Wild Rovers

Nadat vorige week RC de Betuwe opzij werd gezet stonden de heren van Rugbyclub the Big Bulls afgelopen zondag voor een nieuwe uitdaging. The Wild Rovers uit Doetinchem kwamen op bezoek in Almelo. Deze duels staan garant voor spektakel, eerder dit seizoen werd er op Sportpark de Bezelhorst in Doetinchem nog verloren 38-14 was toen de einduitslag. Reden te meer om er deze zondag vol voor te gaan en the Wild Rovers met lege handen terug te sturen naar Doetinchem.
Alle ingredi├źnten waren aanwezig voor een geslaagde rugby-middag. Met veel oudgedienden aan de zijlijn. Onder andere Martin Jazet, Ross Smith, Fred Bussing, Edwin Swarthoff, Ara Semerdjian en Rob Maas hadden de moeite genomen naar het wendelgoor te komen voor de nodige support, ook een grote afvaardiging van het Big Bulls damesteam welke afgelopen zondag zelf vrij waren hadden zich langs de lijn verzameld. The Big Bulls waren op volle sterkte en mochten maarliefst 3 debutanten verwelkomen in de selectie.
Het eerste wedstrijd deel werd er hard rugby gespeeld en lieten de Bulls met fysiek rugby zien dat ze uit waren op revanche, het fysieke spel van de voorwaartsen zorgde voor gaten in de defensie van Doetinchem waardoor de snelle lijn-spelers flink huis konden houden. Er werd lustig op los gescoord en mooi positiespel gespeeld. Met try’s van Niels Noppers, Jelmer van Rijst, Peter Maas en Dick Langeveld stond er na de eerste 40 minuten een score van 35-7 op het bord. Deze was op dat moment ook meer dan terecht.
In de tweede helft begonnen the Wild Rovers wat scherper, dit resulteerde in een licht veldoverwicht voor de Doetinchemmers.
Oud-buller Jon Eshuis welke nu uitkomt voor the Wild Rovers probeerde zijn mannen op sleeptouw te nemen door wat agressiever spel op de mat te leggen. Dit zorgde voor wat foutjes en slordigheden aan Almelose zijde en een aantal try’s voor the Wild Rovers. Er werden over en weer try’s gedrukt.
Toch zorgden de Bulls voor een mooi slotakkoord met een rush van Peter Maas en een offload op Bert Dekker werd de overwinning uitgebouwd. Roy Veenstra was nagenoeg foutloos met de conversies. Al met al een mooie rugby middag in Almelo met een eindstand van 61-31 op het scorebord. Debutant Rick de Gunst werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Volgende week zijn de heren van RC the Big Bulls vrij, de week erop wacht de uitwedstrijd tegen Feanster in Heerenveen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer