Korfbal collage TOP ELBURG

TOP kan één helft meekomen met koploper HKC

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP de eerste veldwedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd in Hengelo tegen koploper HKC. Op een zonovergoten veld begonnen beide ploegen aan de wedstrijd.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang. TOP verdedigde met veel druk aan de buitenkant, maar ook HKC verdedigde met de nodige pressie. Na een kwartier spelen stond er een magere 1-0 op het scorebord. Een time-out aan HKC kant zorgde ervoor dat de wedstrijd weer tot leven kwam. TOP en HKC scoorde voor rust om en om. Waarna HKC vlak voor rust een gaatje sloeg. Beiden ploegen gingen met een 6-3 tussenstand aan de thee.

Vol goede moed stapten de toppers het veld weer op. Echter door omstandigheden besloot de scheidsrechter van dienst de wedstrijd te verlaten. Na wat oponthoud was er een vrijwilliger gevonden die de wedstrijd wou uitfluiten. HKC schoot na de langdurende rust uit de startblokken. Via 10-4 liep de Hengelose ploeg uit naar 15-5. TOP kon niet de energie brengen die het in de eerste helft op de mat legde. In deze fase van de wedstrijd maakte B-aspirant Bram Gritter zijn debuut en deed dit niet onverdienstelijk. Na 60 minuten korfbal floot de vervangende scheidsrechter af bij een 18-6 eindstand.

Na een goede 1ste helft van TOP bleek HKC in de 2de helft een maatje te groot. Aankomende week geen wedstrijd voor TOP. Eerstvolgende wedstrijd is op 7 mei thuis tegen SEV. Aanvang van deze wedstrijd is 15:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer