TVC ’28 doorbreekt vormdip en wint bij Voorwaarts Twello

TVC ’28 speelde vandaag op een zonnige zondagmiddag op het bijgelegen kunstgrasveld haar wedstrijd uit bij Twello. De ploeg uit Tubbergen boekte een overwinning en doorbrak daarmee een vormdip.

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Waar beide ploegen met veel fanatisme aan de wedstrijd begonnen, golfde het spel op en neer. Twello nam het initiatief, zij waren het ook met de eerste mogelijkheid die goed geblokt werd door doelman Ruud Hesselink. TVC begon hierna meer mogelijkheden te creëren en scoorde in de 27e minuut de 0-1. Een mooie aanval die begon bij Wessel Hofste, via een hakje van Kelvin Stopel en vervolgens via Mick Schlepper bij Daan Geerts, die prima afrondde.

De volgende kans was voor Twello. Na een afgeslagen corner was het Hesselink die een hard schot goed pareerde. Vlak voor rust kreeg TVC ’28 nog een goede mogelijkheid op de 2-0. Mart Groothuis schoot bij een counter de bal op de paal. De ruststand bedroeg 0-1. TVC begon goed aan de tweede helft. Kelvin Stopel had de 0-2 op zijn schoen, maar de bal ging net naast. In de 65e minuut maakte Twello de 1-1 door niet doortastend verdedigen van TVC ’28. Even daarna moest Thijs Koopman het veld verlaten met een hamstringblessure. Marijn Frons, die een hele wedstrijd bij TVC 2 had gespeeld (1-2 winst op STEVO), was zijn vervanger. En het moet gezegd worden: Hij viel uitstekend in.

Een kwartier voor tijd schoot Stefan Huiskes via een afvallende bal in het strafschopgebied het winnende doelpunt binnen. Hierna nog een wapenfeit van Twello door een kopbal op de paal. Ook Mart Groothuis raakte daarna de paal. Twello drong nog even aan maar wist niet meer te scoren. Eindstand: 1-2. Al met al een verdiende overwinning voor TVC ’28. Met deze overwinning stijgt de ploeg naar de derde plek op de ranglijst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer