Vroomshoopse Boys wint verdiend van ASC ’62 uit Dalfsen

In aanloop naar de wedstrijd van Vroomshoopse Boys werden hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en zijn staf geconfronteerd met enkele blessures. Daarnaast was keeper René Kok is tot het einde van het seizoen niet meer beschikbaar vanwege zijn werkzaamheden voor Defensie en waren de keepers Mark Hanzel en Chiel Sickman ook langdurig door blessureleed afwezig. Het keepersprobleem werd opgelost door Marc Doornbos, keeperstrainer van het eerste team, die dus nu zelf in de goal stond.

Er stond een straffe wind op het fraaie sportcomplex De Gerner in Dalfsen. De grasmat van het hoofdveld van ASC ’62 was vanwege de langdurig droogte keihard en hobbelig, wat de kwaliteit van het voetbal niet ten goede kwam.

Nog niet verleerd

Toch kwamen er enkele kansen voor de Boys. In de 25e minuut kon Jos Hutten de score openen, maar zijn afstandsschot ging rakelings voorlangs. In de 30e minuut zag men een hard schot door Jelle Drees, deze bal ging over. Na ruim een half uur spelen counterde ASC en kwam hun aanvaller vrij voor de goal te staan. Marc Doornbos liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd is, hij redde bekwaam. In de 37e minuut bereikte de bal vanuit een corner Jesper Derks . Zijn harde schot werd door ASC ’62 doelman Thom Scherpenkate knap uit het doel geranseld. Met een 0-0 stand werd de kleedkamers opgezocht.

Eindelijk raak

Vroomshoopse Boys begon de tweede helft met een ongewijzigde opstelling. Het eerste kwartier van deze helft zagen we hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Rommelig voetbal ,veel balverlies en weinig kansen voor beide teams. In de 61e minuut wist keeper Marc Doornbos met een sierlijke redding een afstandsschot van ASC onschadelijk te maken. In de 63e minuut de eerste wissel voor de Boys. Simon Kempers moest vanwege een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Tom Pierik. In de 67e minuut was het dan eindelijk raak. Julien Derks profiteerde van een misser in de ASC ’62 verdediging en schoot vanaf tien meter beheerst in. Een verdiende 0-1 voorsprong voor Vroomshoopse Boys.

Onreglementair onderuit

In de 70e minuut een dubbele wissel. Mats Scholten en Jos Hutten verlieten het veld. Hun plekken werden ingenomen door Léon Dogger en Bert Verschoor. De laatste twintig minuten van de wedstrijd ging Vroomshoopse Boys steeds aanvallender voetballen en werd steeds dreigender. In de 87e minuut werd middenvelder Léon Dogger onreglementair onderuit gehaald in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter van Beek uit Ermelo kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Léon Dogger voltrok zelf het vonnis en scoorde de 0-2. Dit was tevens de eindstand.

Door de overwinning van vandaag staat Vroomshoopse Boys nu op de 6e plaats met 27 punten. De volgende wedstrijd is op zaterdag 30 april thuis tegen Sparta Enschede. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt op De Bosrand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer