DOS ’37 speelt beter, maar verliest wel

In het grootste deel van de wedstrijd was DOS ’37 duidelijk beter dan ‘Kowet’, zoals men Go Ahead vaak in Kampen noemt. Druk werd er vanaf het begin op het doel van de gastheren gezet. Aan de kant van de Vriezenveners lukte het net niet, terwijl het aan de zijde van de Kampenaren het één keer net wel goed ging: 1-0.

Foto omslag: Jeroen Tempert

Na amper twee minuten liet Tijn Herkink uit een hoekschop van Hidde Boers de aanvallende intenties zien van de gasten. Ging zijn kopbal over het doel, even later moest doelman Steven Vonk die van Ronald te Morsche onschadelijk maken. Vanuit de defensie werd er naast het sterke verdedigen de opbouw naar voren goed uitgevoerd. Daarbij zag Martijn Olde Olthof, die zijn honderdste wedstrijd in het eerste elftal van DOS ’37 speelde, zijn vrije trap naast het doel verdwijnen.

Regie

Na bijna een half uur viel de eerste goede aanval van de thuisploeg te aanschouwen en gelijk was het raak. Kees Tol liet zien, dat hij met een klein beetje vrijheid het net wel wist te vinden: 1-0. Een minuut later kon Nico Veldman de teller niet op twee brengen door de kans vrij voor het doel te missen. DOS herstelde zich en nam de regie over. Het betere spel kwam op naam van de mannen van trainer Jeroen Niks. Maar zijn team keek wel tegen een achterstand aan bij rust.

Snelle counters

Na een prachtige lange bal van Martijn Olde Olthof schoot binnen een minuut na de thee Hidde Boers op doel. Keeper Steven Vonk voorkwam de gelijkmaker met een goede redding. Gedwongen door het betere spel van de bezoekers moest het elftal van trainer Hans van Zuiden gebruik maken van snelle counters. Luuc Knul, Kees Tol, Nico Veldman en Wail Doufikar hielpen hun mogelijkheden kinderlijk eenvoudig om zeep.

Niet doeltreffend

De meegereisde Vriezenveense supporters moesten met lede ogen aanzien hoe hun ploeg ook niet doeltreffend was. Michel Kamphuis zag tot tweemaal toe zijn kansjes verloren gaan. Kort voor tijd werd de inzet van Koen Nijkamp op de lijn gekeerd. Uit de vrije trap van Hidde Boers werd een kopbal van Ronald te Morsche door de Kamper goalie uit de kruising getikt. Tot slot schoot Shakki Mohamed kort voor het laatste fluitsignaal nog hoog over.

Het trainersduo Niks en Brinkman zag duidelijk een verbetering in het veldspel van hun team. In de komende ontmoeting zal dat extra moeten blijken. Nummer dertien, De Merino’s uit Veenendaal, is de volgende tegenstander op sportpark Het Midden. Het onderlinge verschil in de ranglijst is maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg. Voor de Vriezenveners is de opdracht dus duidelijk.