Pak slaag voor v.v. Den Ham

In Hulzen, tegen de gelijknamige Boys uit die plaats, wist Den Ham na 90 minuten even niet meer hoe men het had. Met een verdiende 6-1 nederlaag weer op de Rohorst aan was iets wat al jaren niet meer was voorgekomen.

Daar leek het de eerste veertig minuten absoluut niet op. Na tien minuten kwamen de Hammenaren zelfs op voorsprong door een goal van Rane Kootstra, die uit een hoekschop de bal achter doelman Loohuis wist te werken. Daarna kwam Hulzen sterk opzetten, maar hield Den Ham redelijk eenvoudig stand. Een kans voor Hulzen voor te Kolsté in de 25e minuut ging hoog over.

Niet alert

In de 38e minuut ging het echter mis. Een hoekschop van Hulzen werd door Nijkamp binnen getikt. Vanaf de daarop volgende aftrap was Hulzen zeer alert, en Den Ham duidelijk niet. Binnen no time stond het 2-1 voor Hulzen door Mats Knol. De Hammenaren stonden er bij en keken er naar. Luuk Kuiper had in de 41e minuut nog een mooie actie en dito schot in de kruising, die door doelman Loohuis prima werd gekeerd.

Beauty

Na de pauze leek het of Hulzen constant een mannetje meer had. De flair bij Den Ham was totaal verdwenen. Onzeker handelen op het Hammer middenveld werd door te Kolsté beloond met de 3-1 voorsprong. Daarna ging de Hammer verdediging voor schut bij het afschermen van de bal op de achterlijn en kon Nijkamp zijn tweede doelpunt van de middag maken. De 5-1 van opnieuw te Kolsté was een beauty, waarbij hij een lange pass ineens uit de lucht aannam en gecontroleerd scoorde.

De 6-1 van Schoenmaker was voor de statistiek, én om Den Ham duidelijk te maken dat er absoluut uit een ander vaatje dient te worden getapt bij het spelen in deze 2e Klasse.